9 obiecte potrivite pentru terasa ta


Date fiind temperaturile de afara, cel mai bun mod de a petrece timpul liber devine chiar terasa ta. Prin urmare, pentru a te asigura ca ai toate conditiile si ca nu duci lipsa de niciun obiect pentru confortul propriu, poti sa iti alcatuiesti o lista cu itemi necesari pentru terasa ta.


sursa foto: hgtv.com


sursa foto: hgtv.com

Dupa cum bine stii, terasa este considerata o extensie a casei tale. Prin urmare, nu trebuie sub nicio forma sa o ignori, ci incearca pe cat posibili sa o decorezi in asa maniera incat sa-ti placa sa stai aici sa citesti o carte sau sa iti primesti prietenii la o limonada racoritoare si o gustare.

Prin urmare, pentru a avea o terasa cat mai primitoare, incearca sa bifezi cat mai multe din obiectele urmatoare:

1. Perdele si draperii

Aceste elemente te vor ajuta sa creezi o atmosfera feerica si usor boema. In plus, perdelele vor da instant un look cat mai primitor terasei tale si te vor imbia sa iti petreci cat mai multe dimineti la aer proaspat.

2. Plantele

Fie ca este vorba de plante agatatoare, fie ca este vorba de ghivece fixe, de diferite dimensiuni, cert e ca plantele vor crea un spatiu cat mai fresh si odihnitor. Nu trebuie insa sa exagerezi, cateva flori suspendate sau asezate langa trepte vor fi suficiente pentru ca terasa ta sa capete un aspect cu totul nou.

3. O canapea suspendata

Ai vazut-o cu siguranta in multe reviste cu tematica home&garden sau poate in anumite filme la Tv. Oricum ar fi, canapeaua suspendata va da un plus de personalitate terasei tale, pe langa faptul ca te va ajuta sa creezi o zona foarte confortabila, potrivita pentru citirea unei carti sau savurarea unei cani de ceai.

4. Fete de perne cu imprimeu interesant

sursa foto: hgtv.com

sursa foto: hgtv.com

Daca vrei sa faci din terasa ta cel mai relaxant si placut loc, atunci incearca sa aduci afara obiectele de interior. Iar un exemplu in acest sens il reprezinta chiar pernele. Asadar, opteaza pentru perne cu imprimeuri interesante, care sa capteze atentia, dar care sa te ajute totodata sa ai o sedere cat mai confortabila.

5. Lampi de veghe

Terasa va capata un aspect romantic pe timp de noapte daca alegi sa pui din loc in loc cateva lampi de veghe. Indiferent de modelul pe care il alegi, lumina slaba si usor difuza va crea o atmosfera intima si te va ajuta sa aduci un plus de magie.

6. Taburet

Nu este neaparat nevoie sa investesti foarte multi bani in mobilierul pentru terasa si cu atat mai mult nu este necesar ca acesta sa fie uniform. Prin urmare, poti pe langa canapeaua suspenadata sa mai adaugi un balansoar sau un taburet. De altfel, nu-ti face prea griji cu privire la marimea, forma sau culoarea acestuia, pentru ca taburetul se va integra imediat in designul terasei tale.

7. Covor

Un covor poate deveni acel element de legatura intre mobilerul de pe terasa si celelalte obiecte de decor. In plus, te va ajuta sa dai un accent cat mai relaxant acestui loc. Un pret mic pentru un confort mare, nu-i asa?

8. Masuta de cafea

Fie ca investesti in cumpararea unei masute pentru cafea, fie ca improvizezi una dintr-o colectie de reviste mai vechi, un butoi de vin sau o buturuga mai mare, acesta se va dovedi in scurt timp utila, dar va ajuta totodata la crearea unui efect estetic interesant.

9. Set de servit ceai/limonada

sursa foto: hgtv.com

sursa foto: hgtv.com

Motivul pentru care merita sa iti aranjezi terasa este pentru a-ti petrece timp si in acel spatiu din afara casei. Prin urmare, acest spatiu va trebui sa aiba cate putin din strictul necesar, iar asta include si un set pentru servit ceaiul, limonada sau cafeaua.

Asadar, iata cum poti crea o atmosfera cat mai confortabila pe teresa ta cu ajutorul a catorva obiecte de mobilier sau decor. Prin urmare, incearca de acum sa nu mai neglijezi acest spatiu, ci da-i un suflu nou cu mici elemente astfel incat sa creezi un spatiu potrivit nevoilor tale.