Amenajarea unei bai cu alb si rosu


De cand ma stiu, clasicul alb cu bleu-marine se regasea in orice baie pe care ajungeam sa o utilizez. Indiferent de statutul persoanelor a caror bai, de nevoie, le vizitam, toate erau decorate in aceste nunate, drept urmare am ramas cu imaginea intiparita in minte, asociind-o astfel cu o baie clasica. Ulterior, cand vedeam alte culori, eram mirata, caci nu se incadrau in tipologia din mintea mea. Din fericire, odata cu trecerea anilor, oamenii au imbratisat tendintele moderne, drept urmare au inceput sa ia aminte de la baile localurilor luxoase si s-au hotarat sa-si decoreze la randul lor baile, folosind culori puternice pentru grupurile sanitare personale.
Rareori ne este dat sa gasim o baie in alb si rosu, dar atunci cand se intampla asta, nu trebuie sa ne gandim automat la suporterii dinamovisti, ci trebuie sa luam aminte si sa invatam din indrazneala altora, pe care sa o reimplementam la noi acasa. Vazand astfel de combinatii de culori, putem sa intelegem foarte usor ca mai multe bucati de gresie si faianta rosie pentru baie pot reprezenta acel plus de culoare de care are mare nevoie o baie complet alba.
Fie ca alegi sa decorezi baia intr-un mozaic alb cu rosu, fie ca pui cate un rand intreg de faianta intercalata cu cealalta culoare, nu ai cum sa dai gres. Sau, pe de alta parte, poti decora peretii cu rosu si partea de jos a baii cu alb, ori invers. Sunt o multime de combinatii posibile pentru un model modern de baie in alb cu rosu, placut ochiului, dar si intrigant. Sa nu mai zic de bordurile de la podea, sau imbinarile cu tavanul, cu care, la fel, te poti juca. Pana la urma, e vorba de baia ta, deci nu ai cum sa gresesti, in conditiile in care tie trebuie sa iti placa in primul rand, avand in vedere ca tu esti cel care o utilizeaza cel mai des, deci se bucura de beneficiile ei.
Acum, ca am terminat decorul imaginar la capitolul pereti si podea, hai sa indraznim si mai mult si sa visam cum ar arata un corp alb cu rosu pentru baie. Etajere suspendate, polite mobile sau fixe, mereu se vor dovedi a fi foarte utile pentru baie, mai ales daca in casa locuieste si o femeie, sau chiar mai multe, despre care stim ca vin la pachet cu un bagaj considerabil de produse cosmetice, care troneaza la loc de cinste in baie. La fel, ai nevoie de o mare oglinda alba pentru baie, sau rosie, depinde cum vrei combinatia si cu ce sa contrasteze.
Poti opta pentru un vas alb de toaleta, sau un vas de toaleta cu capac rosu, insa nu uita de functionalitatea acestuia, deci ghideaza-te dupa sfaturile specialistilor cu privire la alegerea unui model optim pentru spatiul de care dispui in baie. Langa, poti cumpara un bideu alb pentru baie, asa incat sa ai o pereche completa si care nu doar contrasteaza, dar se si completeaza reciproc, imbinandu-se cu armonia celorlalte obiecte din baie.
La final, nu uita de un covoras pentru baie, sau de ce alegi sa pui pe jos. Nu vrei sa-ti fie frig la talpi cand intri in baie, sau nu e indicat sa risti o alunecare atunci cand iesi din cabina de dus, asa ca profita din plin de reducerile de vara si alege un covoras alb pentru baie din spuma cu memorie, moale, prietenos cu pielea ta si care este si antiaderent datorita suprafetei cauciucate de pe partea care se aseaza pe gresie.


sursa foto: www.pinterest.com