Va doriti un interior simplu dar in acelasi timp subtil si elegant? Alegeti bejul! Clasic dar totodata sofisticat, culoarea bej este foarte practica in locuinta dumneavoastra deoarece se muleaza foarte bine cu orice alta culoare si totodata se adapteaza perfect oricarui stil datorita numeroaselor sale nuante, creand un decor mai calduros si mai primitor decat clasicul alb.
Culoarea “cameleon”
Nu este prezent in cercul cromatic, insa este cu siguranta una din cele mai utilizate culori in designul interior. Supranumit si culoarea “cameleon”, bejul nu se demodeaza niciodata. Nuantele sale sunt potrivite oricarei camere din casa, fiind in acord cu aproape toate culorile existente. De fapt, bejul este perfect pentru a atenua culorile tari si permite mobilarea unei camere in stiluri diferite. Se poate crea foarte bine armonie intr-un interior prin asocierea cu tonuri neutre sau dimpotriva, cu tonuri puternice.
Subtila si sofisticata, eleganta si distinsa, culoarea bej este indispensabila pentru a crea o atmosfera calda si primitoare. La origine, bejul provine de la culoarea naturala a lanii. Este o nuanta luminoasa in tonuri de galben-brun. Desi se situeaza aproape de alb si de multe ori nu se face foarte bine distinctia intre cele doua culori, bejul se dovedeste a fi o alternativa ideala pentru fundalul unei incaperi, fiind mai permisiv decat albul.
Intr-o camera, culoarea bej aduce confort si luminozitate, in timp ce creeaza si impresia de spatiu. In ceea ce priveste atmosfera, bejul favorizeaza relaxarea, fiind o nuanta usor de adaptat, ce aduce totodata liniste in incapere. In plus, datorita simplitatii sale, va fi mereu in tendinte.
Bejul pentru toate stilurile
In decorarea interiorului casei dumneavoastra, puteti alege dintr-o paleta larga de nuante ale bejului, ce variaza de la tonuri neutre pana la tonuri mai galbui sau roz, ajungand pana la un maro deschis sau auriu. Bej Sahara, bej miere sau bej coaja de ou sunt doar cateva dintre denumirile nuantelor. Le puteti asorta cu foarte multe culori pentru a obtine decorul mult visat. Printre ele, culoarea cea mai des folosita alaturi de bej este maroul, opusul in ceea ce priveste luminozitatea.
In ceea ce priveste stilurile de amenajare, fiind usor de asortat, bejul se potriveste aproape la toate, fara sa se limiteze doar la cele clasice. Intr-o bucatarie moderna, inoxul, cuprul si bronzul insufletesc bejul, oferind totodata o noua dimensiune camerei. Culoarea bej se potriveste foarte bine si cu lemnul, daca nuanta aleasa ramane vie. De asemenea, daca optati pentru un interior chic si modern, puteti alege din mai multe nuante de bej pe care sa le asortati cu un maro inchis. Pentru un stil mai contemporan, puteti alege bejul ca fundal, asociat cu culori vii precum turcoaz, verde, mov sau albastru. Culoarea bej este potrivita si pentru crearea unui decor romantic sau vintage, daca o asociati cu un roz pal. Pentru un stil mai pretios insa, alegeti o nuanta de auriu pe care sa o puneti in evidenta cu un bej mai inchis.
Daca va doriti o atmosfera mai masculina, combinatia dintre bej si gri este de bun gust. Va aduce liniste si luminozitate in locuinta dumneavoastra, iar daca mai adaugati si cateva pete de negru, decorul va fi unul de efect. Pentru a va convinge de calitatile acestei culori, v-am pregatit o serie de imagini din care va puteti inspira in decorarea locuintei dumneavoastra.
surse fotografii: www.cotetendance.fr, www.casapitoulia.com, www.designmag.fr, www.marieshome.be