Category Archives: Bucatarie

Idei practice pentru organizarea bucatariilor mici


Gatitul poate fi o activitate relaxanta mai ales in weekend astfel ca tot mai multe persoane petrec mult timp in bucatarie. Daca aveti o bucatarie mica in care nu prea va puteti desfasura in voie, nu va faceti griji. Va vom prezenta in continuare niste idei inteligente de organizare a spatiului din bucatariile mici. Daca veti folosi unele din aceste idei va veti putea organiza mai bine si veti avea tot ce va trebuie la indemana.


Sertar organizator vesela



Continue reading

10 trucuri prin care bucătăria ta poate arată mai scumpă

Cu totii ne-am uitat cu jind la bucatariile din reviste, insa de multe ori bugetul nu este foarte prietenos, motiv pentru care multi dintre noi alegem varianta mai economica. Insa, exista si o partea buna in aceasta situatie- aceea ca poti cu ajutorul catorva trucuri sa creezi iluzia ca bucataria ta este decupata din articolele home&deco de lux. Asadar, iata 10 tips&tricks care te vor ajuta.

1. Reinoieste piesele de mobilier din bucatarie

Mobila din bucatarie este elementul central al acestui spatiu. Prin urmare, incearca sa inlocuiesti blaturile, sertarele si manerele acestora si vei obtine astfel un look unicat pentru intreaga camera.

2. Vopseste bucataria intr-o culoare mai deschisa

O culoare deschisa atat a mobilei, cat si a peretilor va ajuta la crearea iluziei unui spatiu mai mare si mai aerisit, care este asociat adesea cu un cost mai ridicat decat in realitate. De altfel, culorile deschise reflecta lumina si ajuta la ascunderea anumitor defecte precum zgarieturile de pe vechiul bufet.

3. Inlocuieste usile dulapurilor

Inlocuirea usilor bufetului si a dulapiorelor suspendate sau pur si simplu revopsirea acestora, vor da un aer nou intregii bucatarii. Poti opta pentru usi din sticla pentru o nota glam sau poti renunta de tot la acestea, lasand la vedere rafturile cu vesela sau tacamurile tale de pret.

4. Schimba corpurile de iluminat

bucatarie scumpa

Candelabrele sau lampile suspendate sunt accesoriile perfecte nu doar pentru a-ti ilumina bucataria, ci si pentru a schimba intregul aspect al acestei zone. Lampile standard ce se regasesc adesea in apartamentele obisnuite sunt uniforme, asadar, o schimbare a acestei situatii ii va da locuintei tale un plus de personalitate.

5. Nu uita de piesele de arta

Lucrarile de arta sunt un mod excelent de a decora orice camera si de a-i aduce un plus de valoare. Asadar, nu-ti fie teama ca acestea nu s-ar preta si pentru zona bucatariei. In plus, acest truc este grozav pentru persoanele care stau in chirie si isi doresc sa schimbe putin aspectul apartamentului, fara a interveni insa prea mult (zugraveala, tapet etc).

6. Foloseste vopsea argintie pentru electrocasnice

Pentru a crea impresia unui tot unitar, vopseste electrocasnicele mari (frigider, masina de spalat) cu o nuanta argintie. In felul acesta intreaga bucatarie va arata mai bine si mai…scumpa

7. Nu uita de perdeaua de bucatarie

Alege o perdea care sa se potriveasca cu restul bucatariei tale. Fie ca mizezi pe ceva simplist, fie ca alegi ceva tematic, cum ar fi un imprimeu cu fructe sau legume, acest mic upgrade ii va da bucatariei tale un aspect mai ingrijit.

8. Personalizeaza locul de luat masa

In cazul in care ai un coltar clasic de jur-imprejurul unei mese, atunci adauga perne colorate si confortabile si aseaza pe masa o vaza cu flori proaspete sau un cos cu fructe. In felul acesta vei da un aer fresh acestui loc si per total vei schimba aspectul intregii bucatarii.

9. Inlocuieste cosul de fructe sau elementele decorative

Chiar si lucrurile marunte pot face diferenta. Aastfel, daca vrei ca bucataria ta sa aiba un aer somptuos, atunci adauga elemente de decor din portelan sau alt tip de vase delicate si lucrate manual.

10. Ascunde electrocasnicele mici

Acest din urma sfat nu implica niciun cost! Asadar, pentru un aspect cat mai elegant si aerisit al bucatariei tale, evita sa ai blaturile incarcate cu prea multe electrocasnice. Astfel, creeaza un spatiu pentru toaster, sandvis maker sau mixerul de bucatarie intr-un dulap si vei observa imediat ca vei obtine mai mult spatiu in aceasta incapere.

Vezi si: Idei creative pentru refolosirea obiectelor vechi din bucatarie

Uneori este greu sa tii pasul cu tendintele, iar daca obisnuiesti sa fii la curent cu trendurile home&deco exista de multe ori riscul de te deprima pentru ca nu ai un buget pentru a realiza bucataria visurilor tale. Insa, dupa cum ai observat si din trucurile de mai sus, exista mereu alternative mai ieftine pentru a crea un loc ce pare mai scump decat in realitate.

Asadar, tu ce idee te gandesti sa o pui in aplicare?

Sursa foto: housebeautiful.com

Bufetul de bucatarie in doua culori reprezinta una dintre tendintele de anul acesta

Atunci cand vine vorba de mobilerul pentru bucatarie majoritatea opteaza pentru un bufet intr-o singura culoare. Insa, acesta regula nescrisa pare sa se piarda usor-usor, pentru ca noile tendinte din acest an incurajeaza mixul de nuante. Astfel, daca doresti sa dai un aer nou spatiului in care gatesti, ai putea sa iei in considerare acest nou curent.

Prin urmare, incearca sa schimbi look-ul bucatariei tale prin simpla revospire a bufetului de lemn. Insa, nu uita ca trebuie sa tii cont de anumite reguli inainte de a te apuca sa dai prima mana de vopsea. Specialistii in design de interior ne sfatuiesc ca in cazul in care dorim sa optam pentru un bufet in doua culori, este esential sa alegem o cromatica potrivita, astfel incat rezultatul sa fie unul reusit.

sursa foto: countryliving.com

sursa foto: countryliving.com

Asadar, incearca sa alegi nuante care se potrivesc intre ele, iar aici te poti ghida dupa regulile culorilor complementare ori pur si simplu sa alegi culori apropiate ca tonalitate, pentru ca diferenta sa nu fie foarte mare. Odata ce ai trecut de pasul unu ce tine de alegerea unor nuante de vopsea pentru bufetul de bucatrie, pasul doi este sa respecti o alta regula ce tine tot de vizual. Si anume: alege tonul mai inchis de culoare pentru bufetul de jos și cel mai deschis pentru dulapurile de sus. Spre exemplu, poti opta pentru alb in partea de sus, iar pentru cea de jos te poti orienta pre tonuri nisipii, gri-cenusiu sau bleumarin. In cazul in care ai bufetul negru sau venghe, atunci poti vopsi doar dulapul de sus intr-un galben-pai, crem sau culoarea fildesului.

sursa foto: countryliving.com

sursa foto: countryliving.com

Motivul pentru care specialistii recomanda aceasta dispunere a tonurilor de culoare tine de partea de spatiu. In felul acesta vei crea o iluzie optica si toate acestea prin respectarea unei reguli extrem de simple.

De altfel, un alt truc pentru a face din mobilierul de bucatarie un centru de interes, este sa te joci cu nuantele pastel. Astfel, poti avea bufetul in culori ca verde sau albastru pastel, iar dulapul sau rafturile de sus sa fie galben sau roz pastel. Pana la urma, totul tine de gustul si imaginatia ta, prin urmare, nu te limita la vreo regula sau un anumit model pe care l-ai vazut intr-o revista de gen.

De asemenea, nu doar nuantele diferite ale bufetului vor schimba imaginea bufetului. Un alt truc este sa te joci cu diferite tipuri de materiale si modele, nu doar culori. Asadar, uita de uniformitate si opteaza pentru un bufet cu personalitate. Alege astfel un anumit model pentru dulapurile de sus si un tipar cu totul diferit pentru dulapul de jos. Tine insa cont ca designul bufetului, chiar daca difera, trebuie sa se potriveasca in cele din urma.

De altfel, daca ai indoieli asupra alegerilor tale, poti cere oricand sfatul unui designer de interior. Acesta nu doar ca te va ajuta sa iei cea mai buna decizie, dar te va inspira sa optezi pentru un mobilier customizat dorintelor si nevoilor tale. Asadar, vei bifa pe langa partea estetica si pe cea care tine de utilitate, pentru că, nu-i așa, o bucatarie, pe langa faptul ca trebuie sa fie practica, poate fi si frumoasa?

Prin urmare, daca vrei sa ai o bucatarie usor iesita din tipare si care sa se muleze pe stilul si personalitatea ta, incearca o abordare cu totul inedita. Tine cont de unul dintre trendurile de anul acesta si alege sa iti organizezi spatiul de gatit cu ajutoul bufetului in doua culori. In felul acesta vei crea un centru de interes si cu impact.

In plus, daca doresti sa redecorezi acest lucru nu te va face sa depasesti bugetul, deoarece poti opta pentru o simpla revospire a mobilei. Deci, incearca sa te decizi asupra culorilor pe care vrei sa le vezi zilnic in bucataria ta si pune planul in aplicare!

 

 

Mobila pentru bucătărie – sfaturi pentru o bucătărie practică și modernă

Cand incepem sa cautam mobilier pentru casa noua, pe care ne-am proiectat-o mental inca de la primul fluturas de salariu, de la primul banut pus la pastrare pentru planurile de viitor, cu totii avem o vaga idee despre ce ar trebui urmarit in acest sens. Ba mai mult, exista printre noi si persoane tipicare, ce tin foarte mult la perfectizarea detaliilor si care cauta cu tot dinadinsul sa faca in asa fel lucrurile incat rezultatul final sa uimeasca in mod placut pe toata lumea, deci sa achizitioneze un mobilier frumos pentru casa, dar mai ales sa prinda un pret mobilier casa senzational.

Citeste si: Idei practice pentru organizarea bucatariilor mici

Desi aparent mobila din lemn de brad pare sa fie cea mai sigura optiune, nu toti clientii direct interesati sunt de aceeasi parere. Cei mai comozi prefera un mobilier din pal, in ideea in care costurile de investitie nu sunt prea mari si nici cele de ulterioara intretinere nu prea dau batai de cap. Totusi, cand vine vorba de mobila pentru bucatarie, lucrurile nu sunt deloc atat de simple precum ne par, asa ca iata in cele ce urmeaza niste vagi linii directoare in gasirea unui mobilier frumos pentru bucatarie.

Vezi si: Bucatarii de vara in aer liber – idei frumoase de amenajare

Mai intai de toate, cum este si logic de altfel, trebuie sa luati masuratorile bucatariei dvs. Nu puteti sa cautati mobila bucatarie mica si dvs. sa visati la mobilarea unei bucatarii somptuoase. In plus, nu este deloc in interesul dvs. ca si client sa pierdeti timpul, caci el curge in defavoarea dvs, ori se stie prea bine din experienta faptul ca cea mai buna oferta mobila de bucatarie la pret mic nu sta niciodata suficient la vanzare incat sa va tot razganditi la nesfarsit, asa ca trebuie sa stiti sa profitati de ocazie atunci cand retailerii v-o pun la dispozitie.

Recomandare:  10 trucuri prin care bucătăria ta poate arată mai scumpă

Mai apoi, trebuie sa luati in calcul cat de drastica doriti sa fie schimbarea comparativ cu ceea ce aveti deja in bucataria de acasa, asta in eventualitatea in care aveti una si nu cumva sunteti acum la prima mobilare, caci in acest caz lucrurile ar sta diferit. Daca sunteti niste persoane pragmatice, nu trebuie sa va hazardati dupa tendintele pentru mobila de bucatarie anuale, caci imediat oricum anul nou bate la usa si probabil designerii de interior vor reconsidera abordarea in conformitate cu feedback-urile clientilor. In schimb, daca doriti sa redecorati nu doar incaperea, ci sa va si schimbati in bine trairile atunci cand intrati in acea incapere din casa in care ne petrecem cu totii cel mai mult timp – bucataria – atunci incercati un mobilier bucatarie minimalista si cu siguranta va veti simti, cel putin la inceput, precum un vizitator in propria bucatarie.

Recomandare: Ce culori sa zugravesc peretii unei bucatarii cu mobila, gresie si faianta bej?

Cu privire la indicatii referitoare la ce culori se poarta in bucatarii, incercati sa nu va axati neaparat pe trenduri, ci sa incercati sa descoperiti acea nuanta cu care ochii dvs. se simt cel mai confortabili, dar ganditi-va in acelasi timp la costurile intretinerii acesteia. Spre exemplu, pe langa efortul fizic, calcualti-l si pe cel fizic atunci cand vine vorba de un mobilier alb pentru bucatarie. La fel, aceleasi indicatii si pentru mobila inchisa la culoare pentru bucatarie, caci, contrar opiniei majoritare, negrul preia multe urme si devine asadar de multe ori o teroare pentru gospodinele perfectioniste.

Etajere pe colț pentru bucătării mici

Cu totii vrem sa avem o bucatarie moderna si confortabila cu spatii suplimentare pentru depozitare. In articol de astazi am ales sa va prezint cateva idei de etajere pe coltul peretilor, care mie mi-au placut tare mult si care mi s-au parut foarte utile in decorarea unei bucatarii.

Se pare ca ce mai mult timp din ziua petrecuta acasa ne-o petrecem in bucatarie. Mergem in bucatarie cand ne este foame, cand gatim si uneori,bucataria se transforma si in locul de primire a oaspetilor. Pentru a ne simti confortabil, bucataria trebuie sa fie amenajata cu bun gust, dupa placerile si nevoile celui care o locuieste.

Vezi si: Idei creative pentru refolosirea obiectelor vechi din bucătărie

Asadar in acest material veti gasi o serie de idei de etajere pe colt care va vor face bucataria voastra mica sa para mult mai mare. Acestea ofera, de asemenea, si un spatiu in plus pentru depozitare. Sa nu credeti ca aceste exemple sunt destinate exclusiv bucatariilor mici. Nicidecum. Ele sunt potrivite pentru incaperile, indiferent de dimensiune.

Folosindu-va de colturile bucatariei veti crea spatii frumoase, folositoare si spatioase. Etajerele pe colt sunt perfecte pentru salvarea unor portiuni de spatiu si crearea altor locuri suplimentare de depozitare. De asemenea, acestea creaza si o atmosfera modernista in bucatarie.

Citeste si: Idei practice pentru organizarea bucatariilor mici

Aceste tipuri de rafturi au devenit un element universal inclus in bucatariile modulare moderne. Ele permit utilizarea spatiului pe care nu stiati cum sa-l folositi sau cum sa-l accesorizati. De asemenea, puteti crea lucruri uimitoare si originale iar printr-o aranjare inteligenta si creativa puteti obtine chiar si un punct focal in camera.

Mai nou, toate bucatariile moderne includ aceste modele de etajere pe colt. Pe langa bucatarie, acestea pot fi folosite in orice incapere din casa. Cel mai mare avantaj in utilizarea acestora este ca puteti depozita articolele de care aveti nevoie la indemana fara ca utiliza prea mult spatiu. Mai mult, acestea sunt usor de instalat, lucru ce le face indispensabile in incapere.

Recomandare: Bucatarii de vara in aer liber – idei frumoase de amenajare

Dat fiind faptul ca acestea nu au usi, nu sunt de tip dulap, ofera mai mult spatiu bucatariei si o face mai aerisita. Ce putem depozita pe aceste etajere? Farfurii, recipientele de condimente, cesti, cani si pahare,cosulete si alte obiecte de care aveti nevoie si pe care le folositi constant.

In living, aceste etajere le puteti folosi si pe post de biblioteca, puteti tine obiecte decorative, vaze, fotografii de familie. Aceste etajere se potrivesc foarte bine si in debara, mai ales daca aceasta nu are dimensiuni foarte mari.

Vezi si: Rafturi de colt: 15 idei si solutii pentru economisirea spatiului in casa

Ati folosit deja acest tip de etajere in casa? V-ati gandit sa folositi colturile din casa pentru montarea acestor etajere?

Sursa foto: www.pinterest.com

Cum sa alegi cel mai bun corp de iluminat in bucatarie

Stiati ca puteti aduce un aer modernist in bucatarie sau dining folosind un corp de iluminat de tip pandant? Daca doriti sa urmati trend-ul suspensiilor si sa faceti cat mai mult pentru amenajarea bucatariei, in acest articol veti gasi multe lucruri interesante de stiut.

Bucatarii moderniste

Corpurile de iluminat pandantiv se gasesc intr-o ampla varietate de stiluri, designuri, culori, marimi si forme. Acestea pot oferi atat lumina cat si ambianta bucatariei. Acestea completeaza spatiul fara a-l aglomera si fara a ocupa prea mult spatiu in bucatarie.

Indiferent daca sunt drepte, patrate sau rotunde, groase sau subtiri, suspensiile sunt punctul focal intr-o bucatarie. Acestea devin un obiect stralucitor si elegant in incapere. Pentru variantele industriale de pandante, cu o forma indrazneata si linii curate puteti adauga in bucatarie accesorii si piese moderniste.

Puteti alege din trei stiluri :traditional, modern sau energetic. Daca sunteti creativi, puteti combina cele trei stiluri. De obicei, corpurile de iluminat de tip pandantiv se monteaza deasupra mesei din dining sau pe mijlocul bucatariei. Puteti focusa lumina, de asemenea, deasupra blatului de bucatarie sau a insulei.

In cazul suspensiilor mari, acestea nu pot fi ignorate sau evitate deoarece sunt la nivelul ochiului.In functie de dimensiunile bucatariei, puteti alege corpuri de iluminat mari sau mici. Acestea variaza de la corpuri mici, la iluminat cilindric, rotund clasic pana la candelabre mari. Acestea sunt minunate deoarece indiferent ce vei alege, acestea vor schimba total infatisarea bucatariei.

Inainte de a alege corpul de iluminat preferat trebuie sa tineti cont de un lucru. Ganditi-va ce v-ar placea sa vedeti in bucataria dumneavostra:o lustra ce lumineaza in toate directiile sau una care focuseaza pe un anumit loc. Locul de gatit si de luat masa trebuie sa fie confortabil atat pentru gatit cat si pentru mancat.

Bucatarii traditionale

In bucatariile traditionale sunt folosite de obicei corpuri mici de iluminat. Acestea includ decoratiuni sau elemente vintage precum lemnul sau metal. Corpurile de iluminat suspensii mici sunt in trend si se potrivesc atat intr-o amenajare modernista cat si in una traditionala.

Daca aveti o bucatarie rustica, traditionala ar trebuie sa va indreptati atentia catre pandantivele mici si luminoase. V-as sfatui sa va indreptati atentia catre cele care contin elemente antice precum materiale nefinisate, erodate, metale, cupru si bronz.

sursa; karmastream.com

Câteva idei interesante pentru amenajarea bucătăriilor mici

Marea majoritate dintre noi este, a fost si cu siguranta va fi si in continuare interesata de subiectul „amenajare bucatarii mici”, in special datorita faptului ca multe dintre blocurile marilor orase, din economie de spatiu, detin astfel de bucatarii destul de reduse ca dimensiuni. Asadar, gospodina se vede in mare dificultate: cum sa aranjeze bucataria in doar/mai putin de sase metri patrati ?!

Vezi si: Idei creative pentru refolosirea obiectelor vechi din bucătărie

Pentru a usura procesul de selectie si decizionare a unei persoane puse in fata unei astfel de probleme majore, in cele ce urmeaza se incearca a prioritiza aspectele importante atunci cand vine vorba de o amenajare bucatarie mica.

Mai intai de toate, fiecare dintre noi trebuie sa fie sincer/a cu sine si sa recunoasca faptul ca, desi suntem niste consumatori inraiti, de-a lungul vietii, fiind vorba de bucatarie, deci de spatiul de gatit si consumat alimente (in multe dintre familii), degeaba se aduna tot felul de instrumente componente ale veselei, caci practic nu se folosesc nici macar jumatate dintre ele. Important e asadar selectia vaselor de gatit, caci ele ocupa cel mai mult si inutil spatiu din intreaga bucatarie. Intr-adevar, mamele noastre ne-au invatat ca trebuie sa fim mereu pregatiti pentru orice provocare in bucatarie, insa poate nu toate aveau, la fel ca noi, o bucatarie mica de amenajat.

Mai apoi, in explorarea unor idei amenajari bucatarii mici, nu trebuie sa pierdem din vedere cromatica spatiului de bucatarit, in special faptul ca cele care deschis si lumineaza incaperea sunt culorile deschise, luminoase. Astfel, daca aveti probleme cu luminozitatea, nu abuzati de lustre si spoturi, ci apelati cu incredere la o mobila deschisa la culoare in bucatariile mici, la fel cum si o perdea din matase naturala in bucatarie poate fi adesea un mic articifiu care sa creeze iluzia optica dorita.

Daca tot vorbim despre mobilier de bucatarie mica, trebuie de asemenea tinut cont si de marimea si mai ales forma acestuia. Asadar, daca detineti o bucatarie cu multe colturi, profitati de aceste linii care va „transeaza” bucatarie si suspendati acolo corpuri de mobilier in forma de L. Asa ati economisi spatiu si ati abuza intr-un mod constructiv de unul dintre dezavantajele bucatariilor mici, pe care rapid si practic le-ati transforma intr-un avantaj util pentru dvs. si familia, respectiv invitatii care s-ar perinda prin bucataria dvs.

Vezi si: 10 trucuri prin care bucătăria ta poate arată mai scumpă

Mai apoi, la capitolul aparatura electrocasnica in bucatariile mici, la fel, incercati sa fiti rezervati, sa nu incarcati blaturile de bucatarie cu tot felul de aparate pe care le folositi foarte rar, deci mai bine depozitati-le intr-o camara, sau in incaperi in care economia de spatiu nu va este la fel de vitala precum in bucatarie. Tot asa, daca detineti de ceva mai mult spatiu in restul casei, incercati sa propuneti servirea mesei intr-o sufragerie eventual, astfel incat traficul in si prin bucatarie sa se reduca pentru ca dvs. sau persoana care pregateste mancarea sa se poata misca in voie, fara a fi nevoita sa ocoleasca diverse persoane care inopineaza in exact momentul prepararii meselor.

Vezi si: Bucatarii de vara in aer liber -idei frumoase de amenajare

Avand in vedere toate cele de mai sus enuntate, puteti considera aceste sfaturi drept un mic punct de plecare, de la care sa porniti cu amenajarea unei bucatarii mici, caci acum detineti minimul necesar de informatii necesare pentru a purcede la personalizarea bucatariei voastre., desi aceasta v-a dat multe batai de cap pana in prezent din pricina spatiului mic.

sursa foto: www.designmyhome.ru

Tapet pentru bucatarie – cateva idei originale de amenajare

Bucatarie cu mobilier alb si tapet albastru inchis Chiar daca in urma cu cativa ani parea ca va disparea complet de pe fata pamantului, tapetul a revenit in tendinte, mai puternic ca oricand. Il vad ca fiind cea mai economica si mai la indemana modalitate de a-ne decora peretii din locuinta. Multa lume se intreaba daca este posibil sa ai sau nu tapet in bucatarie, intrucat aceasta incapere nu este chiar cea mai traditionala incapere in care sa fie folosit.

Din ce in ce mai multi designeri ne incanta cu amenajari in care au folosit tapet , in cele mai inspirate feluri, in dormitoare, livinguri, dininguri, chiar si in bai. Situatia este putin diferita in cazul bucatariilor, insa tapetul pe peretii acestei camere poate produce un efect incredibil. Este multifunctional, usor de aplicat, poate fi deci, alegerea potrivita pentru cei ce isi doresc o bucatarie iesita din ordinar.
Tapet cat mai colorat
Daca vrem o pata de culoare in bucatarie suntem obisnuiti sa o facem cu ajutorul unei faiante in culori vii. Alegerea are sens mai ales pentru blatul din spatele zonei de lucru si pentru zona plitei, insa nu si pentru restul bucatariei. Pentru ceilalti pereti v-as sugera alegerea unui model interesant de tapet: de la tonuri delicate sau aprinse de roz sau mov, pana la modele florale – toate vor arata minunat.

Cu cat bucataria este amenajata in culori mai neutre, cu atat mai luxos va parea tapetul. Tocmai de aceea acesta a devenit atat de folosit mai ales in bucatariile amenajate in stil minimalist cu alb si gri. Chiar si doar o mica fasie de tapet pe perete, va schimba interiorul in mod radical.
Tapet imprimat
Unul dintre motivele pentru care tapetul se poarta din nou este tocmai pentru ca putem gasi o multitudine de modele de tapet cu fundal neutru si imprimeuri colorate. Nu mai este nevoie sa ne limitam la tonuri monocromatice. Ca sa pui tapet in bucatarie, nu mai este necesara schimbarea intregului decor ci doar alegerea unui tapet asemanator cu schema cromatica pe care o aveti deja aici.
Tapetul in nuante neutre se asorteaza cu usurinta oricarui stil deja existent. Si daca sunteti dispusi sa experimentati, imprimeurile abstracte, motivele florale aprinse, printurile stilate va vor ajuta sa accentuati decorul interior adaugand in plus si textura.

Modelul preferat de tapet

Daca va plac culorile vii si vreti sa aratati acest lucru in bucatarie, va sugerez ca inainte de a aplica tapetul sa fiti convinsi ca modelul ales este chiar preferatul vostru si ca nu va veti plictisi prea repede de el, sa fiti convinsi ca va place atat de mult incat nu va incepe sa va irite in scurt timp de la aplicarea lui pe peretii bucatariei. Sugestia profesionistilor este sa alegem culori mai calme si nu prea aprinse, sau daca vrem neaparat tapete in culori tari si aprinse sa folosim doar cateva fasii lipite pe peretii vopsiti in culori neutre sau pale.
Tapetul are si rolul de a uni vizual doua sau mai multe incaperi. Pentru aceasta, intr-un plan open space, de exemplu, putem include in living , fasii de tapet , din acelasi modelul pe care l-am folosit in bucatarie, chiar daca aceste doua zone sunt decorate si amenajate in scheme diferite de culori.
In continuare va invit sa vedeti o galerie de imagini cu bucatarii amenajate cu tapet care sper sa va ofere doza zilnica de inspiratie!

 

Sursa foto: www.novate.ru