Category Archives: Living

6 lucruri pe care sa le elimini din living pentru a obtine un spatiu cat mai aerisit si confortabil


Fa urmatorul exercitiu: mergi in living si examineaza cu atentie acest spatiu. Ce observi? O camera aerisita si ordonata care te ajuta sa te relaxezi si este pe gustul si personalitatea ta sau dimpotriva, o camera incarcata cu tot felul de obiecte care nu iti folosesc? Ei bine, daca te confrunti cu situatia din urma, atunci incearca sa elimini urmatoarele 6 lucruri si vei observa o diferenta majora.


1. Cablurile vizibile

Cu toate ca te-ai obisnuit atat de mult cu ele incat acum aproape nu le observi, cablurile incarca vizual spatiul. Dar cel mai bine iti vei da seama de acest lucru de indata ce te vei debarasa de ele. Prin urmare, incearca sa gasesti o cale fie de a renuntat definitiv la ele, fie de a le masca intr-un fel. Dupa ce vei face asta vei observa ca intreaga camera va avea un suflu nou si va parea mai putin incarcata.

2. Perne de decor sau diferite obiecte de ornament

Fara sa iti dai seama, de-a lungul anului depozitezi tot felul de lucruri in living pentru ca ti se pare ca in felul acesta camera de zi va arata mai bine. Totusi, afla ca nu esti doar tu in situatia asta, ci multe persoane observa in timp ca acest spatiu devine un fel de magnet pentru elementele ornamentale. Prin urmare, daca vrei sa eliberezi camera, incearca sa pui intr-o cutie de depozitare cateva decoratiuni si obiecte care consideri ca nu aduc un plus livingului si vei vedea ca odata ce ai eliminat doua-trei astfel de elemente, vei avea un spatiu mult mai curat.

3. Obiectele de pe masuta de cafea

masuta cafea living alb


De la vase de ceramica, la teancul de carti sau telecomanda, masuta de cafea devine un suport pentru tot felul de obiecte. Totusi, retine ca aceasta piesa de mobilier reprezinta un punct de interes al incaperii, prin urmare, n-ai vrea sa-l „impovarezi” cu elemente inutile. Asadar, incearca sa mentii masuta de cafea cat mai putin aglomerata si vei observa cum intreg aspectul livingului se va schimba. Si nu, asta nu inseamna ca masa trebuie sa fie neaparat goala, ci cu cat mai putin elemente.

4. Canapea, scaune sau fotolii inconfortabile

Există vreun obiect de mobilier care nu este suficient de confortabil pentru tine? Fie ca este prea moale, fie prea tare, incearca sa renunti la respectivul scaun, fotoliu sau canapea pentru ca acesta nu iti va aduce decat o stare de disconfort. Asadar, inlocuieste piesa de mobilier nepotrivita cu una care iti satisface nevoile. Astfel, vei reusi sa creezi un loc relaxant si odihnitor.

5. Colturile goale sau…plictisitoare

Pentru ca livingul tinde sa fie inima unei case, este cu atat mai important sa acozi importanta oricarui spatiu, inclusiv colturilor, care, in functie de dimensiune, pot deveni centrul de atractie al camerei daca stii cum sa le decorezi corect.

6. Iluminatul slab

Lumina este si ea esentiala pentru ca livingul sa devina un loc cat mai relaxant. Asadar, daca ai din intamplare un bec care are o intensitate diferita fata de celelalte sau observi ca lumineaza mai slab, inlocuieste-l. Desi poate parea o schimbare minora, vei observa imediat diferenta.

Asadar, daca iti doresti ca livingul tau sa fie cat mai aerisit si relaxant, atunci e cazul sa renunti la unele obiecte sau, acolo unde este cazul, sa le inlocuiesti. Cu toate ca schimbarile acestea pot parea insignifiante, odata ce le-ai facut o sa observi ca per total rezultatul este impresionant.

Recapituland, scapa de orice element care nu iti foloseste si nu aduce un plus estetic sau de confort livingului, asigura-te ca fotoliile sau canapeaua sunt potrivite si evita pe cat posibil sa incarci inutil masuta de cafea. Si nu in ultimul rand, nu uita de cablurile inestetice. Succes!

 

10 modele de canapele potrivite pentru orice living

Din moment ce citesti acest articol este de la sine inteles faptul ca esti in cautarea unei canapele potrivite pentru livingul tau. Prin urmare, iti vom prezenta cateva modele pentru a te ajuta sa gasesti un design conform cerintelor tale.

10 modele de canapele potrivite pentru orice living

1. Canapea CABRIOLE

canapea cabriole

Observi cum picioarele canapelei sunt usor arcuite spre exterior? Aceasta postura a piciorelor pieselor de mobilier ce aminteste de exercitiul balerinelor a fost foarte popular in prima jumatate a secolului 18.

Asadar, daca ai un living cu un aspect vintage sau pur si simplu vrei ca centrul de interes al camerei de zi sa cada asupra canapelei, cea mai potrivita varianta ar fi cea tip cabriole.

2. Canapea CAMELBACK

modele canapea

Canapeaua Camelback sau mot-a-mot, spate de camila, este cea care are spatarul arcuit inr-un mod foarte pronuntat, precum cocoasa cunoscutului animal din desert. Potrivit site-urilor home&deco aceasta canapea poate avea una sau doua cocoase, iar motivul pentru care cei mai multi oameni o aleg este nota eleganta pe care aceasta piesa de mobilier o emana.

3. Canapea tip SEZLONG

model canapea sezlong

Denumita si canapea tip chaise, o derivatie de la termenul chaise lounge ce se traduce prin scaun lung, acest tip de canapea este foarte potrivita pentru coltul de citit sau locul in care servesti ceaiul in timp ce rasfoiesti o revista. De altfel, modelul acesta modern este destul de popular in cabinetele psihiatrilor, dupa cum bine stii din filmele americane.

4. Canapeaua CHESTERFIELD

model canapea capitonata

Cunoscuta la noi drep canapeaua capitonata, aceasta se recunoaste usor dupa butoni bine prinsi in speteaza. De asemenea, o alta metoda de a identifica o canapea Chesterfield sunt bratele usor rulate care au aceeasi inaltime ca spatarul.

Cel mai potrivit loc pentru o astfel de canapea sofisticata ar fi langa o biblioteca.

5. Canapeaua DAYBED

model canapea tip pat

Daybed sau canapeaua tip pat poate fi folosita drept canapea pe timpul zilei si pat pe timpul noptii. De altfel, poate fi o investie buna daca obisnuiesti sa ai musafiri si nu ai o camera speciala pentru acestia. De altfel, canapeaua Daybed este potrivita pentru crearea unui loc de citit in dreptul ferestrei. Oricare ar fi intrebuintarile pentru acesta, cu siguranta ca vei reusi sa o integrezi usor in decor, mai ales ca este o investie buna datorita modurilor practice in care poate fi folosita.

6. Canapeaua ENGLISH ROLL ARM

model canapea confortabila

Numele este dat de bratele tip sul, iar caracteristica acestei canapele este confortul. Spatarul este drept si tare, iar husa nu se poate schimba, dar pernele pentru sezut sunt moi si foarte comode. Iar daca ai fost un fan al serialului Friends, probabil ca iti amintesti de celebra canapea din pubul Central Perk.

7. Canapeaua LAWSON

modele canapea

Spre deosebire de canapeaua tip English Roll Arm, aceasta nu are spatarul tare, ci aceste este la fel de comod precum pernele, iar bratele nu sunt neaparat rulate ca in modelul de mai sus. O astfel de canapea comoda e potrivita daca obisnuiesti sa te uiti des la filme, pentru ca poate fi usor integrata intr-o camera tip cinema, datorita confortului pe care ti-l asigura.

8. Canapeaua SETTEE

model canapele elegante

Canapeaua Settee este potrivita spatiilor mici. In ciuda dimensiunii, canapeaua este forte confortabila si ofera suficient loc pentru doua persoane. De altfel, va da o nota foarte classy oricarei incaperi si va deveni imediat punctul de atractie.

9. Canapeaua TUXEDO

model canapea dreapta

Acest model de canapea se aseamana foarte mult cu cel tip Chesterfield, deoarece spatarul si bratele au aceeasi inaltime. Insa, deosebirea consta in faptul ca cea Tuxedo are o forma mai geometrica, in linii drepte, fapt ce o face potrivita pentur un living simplist, cu design minimalist.

10. Canapeaua MODERNA

model canapea moderna

Aceasta canapea moderna se caracterizeaza prin forma rectangulara, spatarul alcatuit din perne confortabile, si picioare solide din lemn.

Prin urmare, dupa cum ai putut observa, exista numeroase modele de canapele de la care sa te inspiri inainte de a-ti decora livingul. Tie care ti se pare cea mai potrivita pentru camera de zi?

Sursa foto: elledecor.com

6 livinguri cu scafe pentru o amenajare moderna

rama din rigips pe perete pentru televizor living cu borduri de rigips pe margine living cu multe spoturi grinzi de rigips in living camera de zi cu parchet lucios camera de zi cu tavan fals pe rotund

 

 

Sursa poze: pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un covor pentru living

Din ceea ce putem cu usurinta vedea in vizitele noastre facute la casele cunoscutilor, din ce in ce mai putini dintre acestia au covoare pe jos. Acest lucru se intampla in principal datorita faptului ca tehnologia si avansul designului de interior au impus noi tendinte in materie, cele mai multe covoare clasice pentru living fiind inlocuite cu diferite modele ale parchetului laminat, ori cu gresie incalzita. Totusi, multi dintre noi nu au reusit inca si nici nu dau semne ca ar dori sa se debaraseze total si brusc de un covor bun pentru living, motiv pentru care in cele ce urmeaza vom incerca sa identificam cativa pasi pentru alegerea unui covor in living.

Mai intai de toate, trebuie sa ne calculam spatiul pe care il avem la dispozitie pentru achizitionare covor living. Daca nu detinem o incapere mare, spatioasa, suntem din pacate constransi sa cumparam un covor mic pentru living. Din contra, daca spre bucuria noastra de impatimiti ai shopping-ului avem suficient loc pentru un covor mare in living, asta nu inseamna neaparat ca aceasta este unica optiune; spre exemplu, se pot cumpara mai multe covorase pentru living, de diferite modele si texturi, insa ele trebuie la final amplasate intr-o maniera care sa nu deranjeze ochiului si care, totusi, sa nu segmenteze transant camera.

Tot legat de dimensiunile living-ului este si selectarea unui model covor pentru living deoarece intr-o camera mare nu poti sa pui mai multe covoare colorate strident. Poti in schimb sa alegi covoare dintr-o singura culoare in living de dimensiuni reduse, astfel incat atractia camerei sa fie chiar covorul, care de asemenea este recomandat a se amplasa in mijlocul sufrageriei. Daca nu doriti sa indrazniti prea mult din teama de esec, mergeti pe linia clasica, de culori neutre, nu aveti cum sa gresiti, iar covoare simple pentru living veti avea intotdeauna unde sa gasiti, oferta fiind variata si mereu actualizata in acest domeniu.

Conceptia deja intiparita in mintea romanilor vis-a-vis de forma covor pentru living este aceea ca un covor dreptunghiular pentru living este intotdeauna cea mai buna optiune. Cu toate acestea insa, covoarele ovale sunt din ce in ce mai cautate, caci dau impresia de alungire a camerei. La fel, un covor rotund pentru living va arata foarte bine acolo unde spatiul este redus, iar masuta de cafea este si ea la randul sau de dimensiuni mici. De retinut este si urmatorul nou trend: covoarele geometrice pentru living, insa ele se potrivesc cel mai bine in sufrageriile moderne, adepte ale stilului minimalist.

La final am lasat textura, caci despre ea se pot spune cele mai multe pareri, insa ele, evident, difera, la fel ca gusturile persoanelor cumparatoare. Totusi, nu folositi in exces blana si nici imprimeurile animal print, caci sunt kitchoase, iar asta nu o spunem noi, ci personalitatile cu renume din acest domeniu, avand in vedere ca de cele mai multe ori aceste doua texturi nu merg in chiar orice incapere, asa cum ne-am dori noi. Tocmai de aceea, bazati-va in continuare pe o lana naturala, cu fir gros si scurt, care nu doar ca nu se va demoda odata cu trecerea timpului, dar va rezista si isi va pastra un aspect placut.

 

Sursa foto: pinterest.com

Amenajarea livingului cu diverse covoare din lana si matase

Canapea din catifea turcoaz si covor din lana englezeasca in dungi colorate Fiecare dintre noi a visat la un moment dat in viata sa la cum ar trebui sa arate locuinta ideala, ce ar trebui sa contina, in ce stil sa fie amenajata, iar unii dintre noi au fost atat de indrazneti in acele clipe incat s-au concentrat si pe detaliile generale, cum ar fi mai potrivita culoarea covorului pentru living – deschisa, sobra sau indrazneata.

Designerii de interior au trasat linii generale despre cum ar trebui sa arate un covor frumos pentru living, invatandu-ne pe noi, profanii, despre covoare clasice europene, unde se merge pe un croi simplu si pe o tesatura din lana. Dupa cum bine se si poate observa in majoritatea caselor de pe continent, multe sunt covoare traditionale cu motive florale, sau chiar covoare pentru living cu forme geometrice. Nelipsit este rosul, negrul si verdele in aceste piese decorative, care pana la urma pot da tonul unei seri relaxante in compania prietenilor, la un film, la un pahar de ceva, sau, din contra, la o atmosfera agitata, in care cadrul nu este deloc intim, ci unul intrigant, sufocant chiar.

Inainte de a cauta un pret covor living, trebuie sa nu uitati din vedere un lucru important: nu intotdeauna pretul reflecta intocmai calitatea. Spre exemplu, in diferite locatii, mai mult sau mai putin cunoscute, veti putea la fel de bine gasi un covor din matase pentru living si sa nu coste chiar asa de mult precum v-ati fi asteptat in mod normal.

La fel, la polul opus, veti putea gasi si covoare no name care sa coste cat un veritabil covor cu renume. Asadar, nu va lasati inselati de aparenti, bazati-va pe intuitie, pe bunul gust, iar daca totusi simtiti nevoia ca ati avea nevoie de un mic ghidaj prin lumea covoarelor, nu va sfiiti sa colindati diversle magazine de covoare online, unde va veti incanta privirea cu modele colorate covoare pentru living modern.

Pentru a nu va aglomera livingul, incercati sa prioritizati obiectele de mobilier, caci si acestea trebuie la randul lor sa se asorteze cu un covor pentru living. Daca detineti o incapere intunecata, atunci optati pentru un covor de culoare deschisa pentru living, dar retineti si faptul ca un covor monocrom din lana se potriveste si este ideal pentru un living amenajat in stilul minimalist.

De asemenea, ganditi-va la ce fel de persoane urmeaza sa primiti la dvs. in living. Daca cercurile in care va invartiti sunt selecte, deci cu pretentii cu mult peste normalitatea acceptabila, atunci luati in conisderare la modul cel mai serios un covor de matase pentru living, insa nu uitati faptul ca pentru un astfel de model costurile, in mod evident, cresc, iar intretinerea nu este tocmai la indemana oricum.

Oricum, indiferent de modelul de covor pe care il veti alege pentru livingul dvs., nu uitati ca, mai intai de toate, el trebuie sa va placa dvs., persoana direct interesata ca atmosfera caminului sau sa fie una placuta, care sa va faca sa uitati de treburile de peste zi atunci cand ajungeti acasa dupa o zi care la inceputul ei se arata interminabila.