Câteva idei interesante pentru amenajarea bucătăriilor mici


Marea majoritate dintre noi este, a fost si cu siguranta va fi si in continuare interesata de subiectul „amenajare bucatarii mici”, in special datorita faptului ca multe dintre blocurile marilor orase, din economie de spatiu, detin astfel de bucatarii destul de reduse ca dimensiuni. Asadar, gospodina se vede in mare dificultate: cum sa aranjeze bucataria in doar/mai putin de sase metri patrati ?!


Vezi si: Idei creative pentru refolosirea obiectelor vechi din bucătărie

Pentru a usura procesul de selectie si decizionare a unei persoane puse in fata unei astfel de probleme majore, in cele ce urmeaza se incearca a prioritiza aspectele importante atunci cand vine vorba de o amenajare bucatarie mica.

Mai intai de toate, fiecare dintre noi trebuie sa fie sincer/a cu sine si sa recunoasca faptul ca, desi suntem niste consumatori inraiti, de-a lungul vietii, fiind vorba de bucatarie, deci de spatiul de gatit si consumat alimente (in multe dintre familii), degeaba se aduna tot felul de instrumente componente ale veselei, caci practic nu se folosesc nici macar jumatate dintre ele. Important e asadar selectia vaselor de gatit, caci ele ocupa cel mai mult si inutil spatiu din intreaga bucatarie. Intr-adevar, mamele noastre ne-au invatat ca trebuie sa fim mereu pregatiti pentru orice provocare in bucatarie, insa poate nu toate aveau, la fel ca noi, o bucatarie mica de amenajat.

Mai apoi, in explorarea unor idei amenajari bucatarii mici, nu trebuie sa pierdem din vedere cromatica spatiului de bucatarit, in special faptul ca cele care deschis si lumineaza incaperea sunt culorile deschise, luminoase. Astfel, daca aveti probleme cu luminozitatea, nu abuzati de lustre si spoturi, ci apelati cu incredere la o mobila deschisa la culoare in bucatariile mici, la fel cum si o perdea din matase naturala in bucatarie poate fi adesea un mic articifiu care sa creeze iluzia optica dorita.

Daca tot vorbim despre mobilier de bucatarie mica, trebuie de asemenea tinut cont si de marimea si mai ales forma acestuia. Asadar, daca detineti o bucatarie cu multe colturi, profitati de aceste linii care va „transeaza” bucatarie si suspendati acolo corpuri de mobilier in forma de L. Asa ati economisi spatiu si ati abuza intr-un mod constructiv de unul dintre dezavantajele bucatariilor mici, pe care rapid si practic le-ati transforma intr-un avantaj util pentru dvs. si familia, respectiv invitatii care s-ar perinda prin bucataria dvs.

Vezi si: 10 trucuri prin care bucătăria ta poate arată mai scumpă

Mai apoi, la capitolul aparatura electrocasnica in bucatariile mici, la fel, incercati sa fiti rezervati, sa nu incarcati blaturile de bucatarie cu tot felul de aparate pe care le folositi foarte rar, deci mai bine depozitati-le intr-o camara, sau in incaperi in care economia de spatiu nu va este la fel de vitala precum in bucatarie. Tot asa, daca detineti de ceva mai mult spatiu in restul casei, incercati sa propuneti servirea mesei intr-o sufragerie eventual, astfel incat traficul in si prin bucatarie sa se reduca pentru ca dvs. sau persoana care pregateste mancarea sa se poata misca in voie, fara a fi nevoita sa ocoleasca diverse persoane care inopineaza in exact momentul prepararii meselor.

Vezi si: Bucatarii de vara in aer liber -idei frumoase de amenajare

Avand in vedere toate cele de mai sus enuntate, puteti considera aceste sfaturi drept un mic punct de plecare, de la care sa porniti cu amenajarea unei bucatarii mici, caci acum detineti minimul necesar de informatii necesare pentru a purcede la personalizarea bucatariei voastre., desi aceasta v-a dat multe batai de cap pana in prezent din pricina spatiului mic.

sursa foto: www.designmyhome.ru