Cele mai potrivite birouri pentru spatii mici


Daca ai impresia ca nu poti crea o zona in care sa lucrezi de acasa din din cauza faptului ca stai intr-un spatiu prea mic, afla ca exista numeroase variante si pentru problema ta. Asadar, inspira-te din urmatoarele idei si solutii de birouri care sunt potrivite pentru orice apartament, indiferent de dimensiunea acestuia. Prin urmare, oricat de putin spatiu ai avea la dispozitie, cu siguranta vei gasi o varianta potrivita pentru tine.


Cele mai potrivite birouri pentru spatii mici

1. Biroul fara picioare

Pentru a da impresia de cat mai mult spatiu si a evita sa incarci vizual apartamentul tau deja mic, atunci o solutie este sa optezi pentru un birou fara picioare, care se monteaza direct in perete. Cauta astfel lungimea potrivita pentru suprafata de lucru si ia in calcul si latimea, astfel incat sa ai suficient loc pentru laptop.

De altfel, pentru a salva spatiu, alege o varianta cu sertare. In felul acesta iti poti depozita mult mai usor lucrurile necesare: topuri de hartie, pixuri, agende, calendare etc.

2. Biroul fara picioare cu etajera

Un alt truc care te va ajuta sa salvezi spatiu si sa ai totodata un birou pentru lucru este sa optezi pentru unul cu rafturi. Asadar, alege lungime si latimea blatului astfel incat acestea sa corespunda nevoilor tale, apoi monteaza deasupra acestuia o etajera. Astfel vei obtine un spatiu inchegat, care se va diferentia de restul locuintei si va delimita mult mai clar zona de lucru de restul apartamentului. In plus, vei reusi sa imbini foarte placut partea estetica cu cea practica si sa-ti personalizezi intr-un mod unic biroul de acasa.

3. Biroul tip scara

birou din lemn alb tip scara


Denumirea acestuia vine de la asemanarea foarte mare cu scara folosita adesea in gospodarii. Insa biroul tip scara, pe langa designul unic, are avantajul ca te ajuta sa economisesti foarte mult spatiu pentru ca are dimensiuni reduse si dispune de refturi pe care poti aseza atat materiale de lucru, cat si elemente decorative, pentru a-i da o nota cat mai artsy. De altfel, poti cauta o varianta cu sertare care iti va oferii spatii suplimentare de depozitare, atat de utile in apartamentele mici.

4. Biroul minimalist tip scara

birou alb minimalist mic

Acesta se aseamana foarte mult cu cel de mai sus, cu mentiunea ca este mult mai simplist, fapt ce-l face mai potrivit in casele cu decor scandinav, minimalist. Spatiul efectiv de lucru nu depaseste 50 de cm lungime, suficient cat sa incapa un laptop si cateva instrumente de scris. De altfel, acesta este dotat si un raft de dimensiune egale cu blatul biroului, fapt ce va genera o simetrie perfecta. Asadar, daca esti adepta spatiilor aerisite, dar dotate cu elemente de baza practice, acest birou simplist poate fi o optiune potrivita pentru apartamentul tau mic.

5. Biroul retractabil pentru spatii mici

O alta idee de birou foarte potrivit pentru un apartament mic este cel retractabil. Astfel, poti aseza biroul intr-o zona pe care o stabilesti de la bun inceput ca loc de lucru sau studiu, dupa caz, si nu te mai ingrijorezi de faptul ca iti ocupa prea mult spatiu. Iar de fiecare data cand vei dori sa iti incepi munca, nu va trebui decat sa tragi usor de blat, iar partea mobila, pe roti, se va glisa usor, oferindu-ti mai mult loc pentru ce ai tu nevoie.

De altfel, poti gasi si modele care au si sertare, sau o mica etajera, elemente care sunt de un real ajutor atunci cand vrei sa dispui de ceva mai mult spatiu si sa ai piese de mobilier cat mai practice.

6. Biroul tip dulap suspendat

birou mic alb de fete

Ei bine, acest tip de birou cu siguranta nu iti va ocupa foarte mult spatiu, motiv pentru care este recomandat pentru apartamentele mici. Acesta arata ca un dulapior suspendat, pozitionat la un nivel mai jos. Insa surpriza vine ca odata ce vrei sa-l deschizi, usa se lasa in jos rezultand astfel un loc de lucru pentru tine. Astfel, fie ca vrei sa scrii sau sa iti folosesti laptopul, ai suficient loc pentru aceasta activitate.

Pentru si mai multe surse de inspiratie pentru decorul apartamentelor de dimensiuni reduse, citesti si articolul despre Cum poti folosi culorile pentru a delimita spatiile mici.

Sursa foto: apartamenttherapy.com