Separator hidrocarburi din beton


Separatoarele de hidrocarburi sunt instalatii de epurare a apelor meteorice care au fost poluate cu diferite uleiuri sau produse petroliere. Scopul acestor instalatii este de a proteja mediul, prin retinerea hidrocarburilor si eliberarea apei curate in circuitul natural. Separatoarele de hidrocarburi se instaleaza cu predilectie in service-uri si spalatorii auto, rafinarii si statii de distributie a carburantilor sau in depozite de fier vechi sau substante chimice.


Pentru comenzi si cereri de preturi : Telefon: 0721809789 Email: comenzi@instalatii-apa.ro

Separatoarele de hidrocarburi pot fi fabricate din polietilena pentru perimetre mai mici sau din beton armat pentru cele mai mari. Chiar daca implica costuri mai mari, separatoarele de hidrocarburi din beton se pot amplasa atat subteran cat si suprateran in functie de suprafata disponibila. Daca se alege varianta subterana, separatorul va trebui protejat de traficul greu iar pentru varianta supraterana acesta va trebui izolat foarte bine pentru a fi protejat de temperaturile scazute sau ridicate.

Un separator de hidrocarburi din beton trebuie tratat la interior prin crearea unui strat impermeabil care sa reziste la actiunea hidrocarburilor, uleiurilor sau a altor produse petroliere. In plus, echipamentele interioare trebuie realizate din otel inoxidabil sau polietilena pentru a rezista coroziunii produse de substantele chimice.

In functie de calitatea apei care trebuie tratata exista doua tipuri de separatoare de hidrocarburi: cele din clasa I care prelucreaza o apa care contine hidrocarburi sub 5mg/l si cele din clasa II care prelucreaza apa cu un continut de hidrocarburi mai mic de 100 mg/l. Separatoarele din prima categorie au un filtru coalescent care ajuta la separarea microparticulelor de uleiuri sau hidrocarburi in timp ce separatoarele din clasa II nu folosesc acest filtru.

In functie de dimensiunea bazinului, a tubulaturii si a celorlalte elemente, separatoarele de hidrocarburi permit un debit de apa cuprins intre 2 si 100 l/s si pot retine cantitati mari de nisip sau namol si uleiuri sau hidrocarburi. Vidanjarea separatoarelor se face cel putin odata la 6 luni cand trebuie spalate la jet de apa atat bazinele cat si toate elementele componente.

Pentru comenzi si cereri de preturi : Telefon: 0721809789 Email: comenzi@instalatii-apa.ro