Inainte de a deveni proprietari cu drepturi depline, cei mai multi dintre noi fac mai intai parte din categoria chiriasilor. Asadar, fie ca locuim in studiouri, apartamente cu două camere, garsoniere sau o casă, ne dorim să aducem în acel spațiu măcar puțin din personalitatea noastră, chiar dacă nu putem interveni major în decorul locuinței.
Vestea buna este ca putem, cu putin imaginatie, sa recreem verande după bunul plac, sa aranjam un balcon mic sau chiar spatiul din fata casei. Cum? Ei bine, citeste articolul in continuare pentru a te inspira din urmatoarele idei temporare grozave pentru amenajari exterioare.
Amenajarea curtii exterioare cu gazon fals
Uită de tăiatul sau udatul ierbii. Dacă vrei ca în perioada de închiriere a casei să ai parte de o curte exterioară pe placul tău, fără a face cheltuieli excesive, atunci te poti orienta catre gazonul fals. Asadar, daca vrei sa dai o nota luxurianta curtii, alege sa o decorezi cu acest tip de gazon. Insa inainte de a merge in magazinele de specialitate si a cumpara mocheta din gazon sintetic, este bine sa iei in calcul atat avantajele, cat si dezavantajele acesteia, pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie.
Unul dintre avantajele majore este faptul ca, pe termen lung, iarba sintetică este o opțiune ieftină. Aceasta nu are nevoie să fie udată, fertilizată sau ingrijita in vreun mod special. Iar acest lucru te ajuta sa economisti timp, fapt ce intra tot in categoria “avantaje”.
Cu toate ca mentenata gazonului nu va fi problema, vei observa insa ca aceasta poate fi usor mai scumpa initial, deoarece vei avea nevoie de o echipa de specialisti pentru a-ti fixa mocheta. De asemenea, pe timp de vara, cand temperaturile vor creste simtitor, iarba falsa va deveni fierbinte si iti va fi aproape imposibil sa mergi descult pe acesta. In plus, caldura va face ca mirosul sintetic al gazonului fals sa fie proeminent, daca nu chiar toxic.
Covoarele de exterior
In cazul in care vrei sa dai verandei sau balconului deschis o nota cat mai personala, atunci optarea pentur un covor poate fi o idee simpla si la indemana. Astfel, poti alege diferite patternuri geometrice sau florale, iar aspectul spatiului tau din exterior se va schimba simtitor.
Totusi, la fel ca in cazul gazonului, e indicat sa ai in vedere atat punctele forte ale acestor itemi de decor, cat si cele slabe.
Avantaje: Covoarele de exterior sunt foarte usor de aranjat astfel incat sa se potriveasca cu decorul tau. Un covor mic poate fi potrivit pentru aranjarea unor obiecte de dimensiuni reduse, iar unul mai mare va fi perfect pentru aseazarea canapelelor exterioare sau a masutei de cafea. De asemenea, vor adauga un plus de confort in cazul in care tu, invitatii tai sau chiar cei mici aleg sa mearga in picioarele goale, neriscand astfel sa se zgarie sau sa se loveasca.
Dezavantaje: Daca podeaua din balcon sau de pe veranda este din lemn netratat, atunci exista riscul ca aceasta sa se usuce mult mai greu atunci cand ploua si chiar sa ramai cu umezeala in pardoseala. De asemenea, daca ai suprafete din gresie sau marmura, exista riscul sa alungi pe covorase, asadar e bine sa fii cat mai precaut.
Covoare din spuma cu memorie
Daca ai copii, probabil ca esti destul de familiarizat cu aceste covoare din spuma cu memorie, care sunt adesea folosite pentru locul de joaca al celor mici. Pe langa faptul ca sunt moi si iti creeaza instant o zona de confort in spatiul exerior, acestea acestea se gasesc in diferite forme si modele, astfel incat te poti juca cu mixuri de culori si patternuri pana obtii efectul dorit.
Avantajele covoarelor din spuma cu memorie sunt numeroase: se potrivesc oricarui loc si pot fi integrate cu usurinta in decor. De altfel, in cazul in care ploua pe ele, acestea se usuca foarte repede.
Insa, daca ar fi sa iei in calcul si partile negative ale acestor covoare pentru veranda, atunci citeste cu atentie despre acestea inainte sa le achizitionezi, pentru ca mlte persoane s-au plans ca, in functie de brand, exista un anumit nivel de toxicitate in spuma cu memorie. Asadar, e indicat sa optezi pentru acestea doar in spatii deschise si bine aerisite, pentru a te asigura ca sunt bine ventilate.
Surse foto: apartmenttherapy.com