Amenajarea balconului la bloc – idei superbe pentru inspiratie


Balcoanele sau logiile sunt spatii cu multa lumina dar care de cele mai multe ori nu sunt folosite asa cum ar trebui. Acesta spatii devin in timp locul unde se depoziteaza bicicletele, rolele sau patinele copiilor, diferite aparate de fitness sau chiar electrocasnice pe care nu lei mai folosim. Supraaglomerarea balcoanelor le face dificil de intretinut astfel ca devin spatii cu mult praf, mizerie si alergeni. Pentru a-l  amenaja  intr-un spatiu util si functional, va vom prezenta o in continuare o colectie de fotografii cu balcoane la bloc decorate si transformate in camere cu diverse destinatii.


Balcon mare cu canapea si fotolii


Cea mai des intalnita amenajare a unui balcon la bloc este transformarea acestuia intr-un birou. Astfel, pe una din laterale puteti aseza un birou mic dar care sa fie suficient pentru laptopul sau desktopul dumneavostra. Deasupra biroului puteti amenaja diferite rafturi suspendate pentru cartile sau dosarele de care aveti nevoie atunci cand lucrati de acasa. Pentru a transforma balconul intr-un spatiu primitor puteti sa-l decorati cu diverse fotografii ale familiei, decoratiuni, plante sau chiar un acvariu. Veti lucra cu placere, iar atunci cand veti lua o pauza veti avea parte de o priveliste superba.

Recomandare: Design interior cu forme geometrice –  36 de idei pline de inspiratie

Un alt mod in care se poate folosi balconul este transformarea lui intr-un spatiu de relaxare. Puteti agata un hamac unde veti putea citi o carte sau doar niste perne pe jos daca podeaua este din lemn. Persoanele care iubesc lumina pot aseza o saltea sau un pat mai putin inalt pentru crearea unui spatiu de odihna. Daca balconul este mai mare puteti aduce chiar o canapea balansoar , iar daca doriti sa va mentineti in forma puteti sa faceti din balcon o sala de fitness cu o bicicleta elipctica sau un stepper.

Daca aveti o bucatarie mica si nu aveti loc pentru dining, puteti sa va amenajati pe balcon un spatiu pentru servirea mesei. Puteti aseza o masa de tip bar cu scaune inalte, sau o mica masa cu doua scaune pe una din lateralele balconului. Veti putea astfel sa savurati cafeaua si micul dejun bucurandu-va de primele raze ale soarelui. Vezi si: Idei practice pentru organizarea bucatariilor mici

Nu in ultimul rand balconul poate fi transformat intr-o adevarata gradina. Folositi diferite suporturi de plante si flori si creati o adevarata oaza de natura in balconul dumneavostra. Alegeti plante agatatoare, care nu sunt pretentioase sau amenajati diferite gradini verticale folosind placi din lemn sau plase de sarma.

Recomandare: Idei refolosire obiecte vechi – chitare transformate in decoratiuni cu stil

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca au fost o buna sursa de inspiratie pentru o viitoare amenajare a balconului la bloc.

Sursa foto: