Cum sa aranjez mobilierul intr-un dormitor matrimonial?Am rugamintea la dvs sa ma ajutati sa imi aranjez dormitorul matrimonial. Camera in care vreau sa aranjez mobile are dimensiunule de 5×3. Pentru acesta camera am usa culoarea stajarului auriu, tocaria de termopan este alba si fata din fata cu asa de intrare in camera pe peretele opus este usa de la balcon si in dreapta ei un geam mare. usa de la intrare in camera este pe coltul laturei mari. In camera am parchet de culoarea frasinului iar peretii de la camera sunt asa unul crem si restul albi. Peretele crem este cel cu usa de intrare in camera. Vreau sa imi iau mobila compusa din pat 160 cm si un sifonier de 2,40 metrii lungime. Mobilierul este din pal ┬áde culoare wenge sau alb si nu stiu ce sa aleg? Va rog sa ma ajutati sa dispun acest mobilier in camera??

Valentina, Ploiesti

2 Replies to “Cum sa aranjez mobilierul intr-un dormitor matrimonial?”

 1. 1
  Alexandra

  Buna Valentina, am sa-ti propun cateva idei care sa se potriveasca atat pentru mobilierul wenge, cat si pentru cel alb.
  Pentru a pastra cateva elemente existente deja in camera, cum ar fi termopanul alb si usa de intrare, te sfatuiesc sa achizitionezi mobilierul pe alb. Incearca sa mergi pe aceeasi gama cromatica, dar in diferite tonuri. De exemplu poti folosi un parchet intr-o nuanta de albastru mediu/murdar, iar peretii pot fi intr-un bleu deschis, dar de aceeasi intensitate cu un crem deschis, sa spunem palid. Aceste nuante de albastru o sa-ti ofere o stare de relaxare, calm si mai ales o stare de odihna, este o culoare foarte odihnitoare, in combinatie cu mobilierul alb. In cazul in care nu crezi ca ti se protriveste aceasta culoare, poti alege orice alta culoare, dar sa pastrezi ideea de mai sus.
  In cazul mobilierului wenge, daca se poate te sfatuiesc sa schimbi termopanele intr-o culoare a lemnului. Incearca pe cat posibil sa nu existe mai mult de 2-3 nuante, sa spunem de asa zisul maro, in camera. Pentru parchet ar da bine un wenge inchis, pentru a oferi stabilitate obiectelor de mobilier. Culoarea violet se v-a asorta perfect cu mobila wenge. Un violet deschis v-a da un contrast frumos in camera si este ideal pentru pereti. Daca iti place sau iti doresti sa folosesti si un tapet, te sfatuiesc sa fie tot violet si sa-l aplici pe un singur perete. In magazinele de specialitate poti gasi un covor violet in degrade sau cu modele nu foarte incarcate si nu uita ca accesoriile sa fie in tonuri de violet.

 2. 2
  Elena V.

  Fiind vorba despre dormitor matrimonial, sugerez mobilierul in culoare deschisa. Efecte cromatice de contrast se pot realiza prin culorile covorului ce pot fi in nuante mai inchise ( maro stejar + negru, maro brun, rosu sange sau grena, bej), un tablou cu rama nuanta stejar auriu sau negru. In privinta amplasarii mobilierului, va sugerez sa asezati patul in partea dreapta cum intrati in camera, cu tablia spre perete si picioarele spre usa fiind peretele lung al incaperii, iar dulapul pe peretele din stanga. Astfel veti fi ferit de curentul ce s-ar crea intre usa si fereastra, ati putea lasa spatiu pentru coborarea din pat pe langa perete fara sa afectati deschiderea usii.

+ Leave a Comment