Etajerele supendate, o idee geniala pentru un living minimalist


Inca dinainte sa ne mutam intr-o casa noua, fie ea chiar si inchiriata, incepem sa ne imaginam cum am amenaja-o astfel incat sa arate cat mai frumos, sa reflecte personalitatea si stilul nostru de viata. Pentru ca, pana la urma, casa este o carte de vizita pe care o transmitem in mod indirect celor care ne calca pragul locuintei, trebuie sa avem grija ce anume spunem despre noi insine printr-un mobilier modern pentru living, locul unde se fac majoritatea primirilor, indiferent de ocazie si de contextul situational, festiv sau nu.


Satui de conceptiile invechite potrivit carora trebuie sa-ti incarci cu cat mai multe lucruri incaperile pentru a-ti etala avutiile, majoritatea tinerilor s-au reorientat spre cumpararea pragmatica de obiecte decorative pentru living. Astfel, cumparatorul isi centreaza atentia pe lucrurile strict necesare, uneori chiar si cu dichis suplimentar pentru a spori magnitudinea impactului vizual, motiv pentru care nu mai sunt la mare cautare zorzoanele de prost gust si kitchoase.

Rationalitatea si originalitatea in alegerea unor modele de mobila pentru un living minimalist ne aduc asadar pe taramul lucrurilor care uneori par a fi greu de inteles la o superficiala privire. Tocmai pentru ca multi dintre necunoscatori se avanta si spun despre un living minimalist ca este aproape gol, saracacios chiar, nu reusesc sa vada dincolo de aparente si sa inteleaga importanta unor etajere suspendate in living.

Pe langa faptul ca o intretinere, respectiv curatare a etajerelor suspendate in living nu va solicita prea mult din punct de vedere fizic si nici nu va rapeste mult din timpul pretios, cand vorbim despre montarea etajere suspendate, e de la sine inteles ca nu implica un proces elaborios, din contra, el putand fi realizat chiar si de o persoana fara experienta tehnica in domeniu.

Avantajele unor rafturi suspendate in living sunt de departe a fi numeroase. In primul rand, ele ocupa putin spatiu, ajutand totodata la economisirea acestuia, mai ales ca nu multi dintre noi se pot lauda a dispune de un spatiu de locuit de dimensiuni impresionante. Mai apoi, cheltuielile sunt reduse, respectivele etajere suspendate neavand nevoie de mult lemn pentru a fi confectionate. In plus, ele pot fi de asemenea usor de asortat, atat cu covorul din incapere, cat si cu celelalte piese de mobilier.

La capitolul amenajare propriu-zisa veti avea totala libertate de imaginatie. Aici va fi punctul in care va veti putea implementa cele mai nestrusnice idei pe care pana acum le-ati tinut captive doar in mintea dvs. Asadar, daca mereu ati visat la expunerea statuetei africane pe care ati adus-o din ultimul concediu, acum nu mai este cazul sa o tineti in cutie, ci puteti sa o expuneti, sa va laudati cu respectivul exemplar, amplasandu-l direct pe etajera suspendata din livingul vostru minimalist.

Traditionalele bibelouri si mileuri nu au ce cauta intr-un veritabil living minimalist, motiv pentru care este recomandat sa mergeti pe doua culori neutre sau o nuanta de lemn care sa fie in concordanta cu atmosfera pe care doriti sa le-o insuflati musafirilor  atunci cand ii veti invita in living. Posibilitatile sunt variate, voi trebuie doar sa va decideti sa va doriti sa iesiti din tiparele clasice ale unei case traditionale arhipline de lucruri mai mult sau mai putin utile.

Surse foto: 1-10, 11-18