Haideti sa va arat cateva idei de decorare a unui dormitor mic


Perete din spatele patului acoperit cu tapet cu model floral


    Cu totii ne-am dori sa detinem un dormitor mare, somptuos si grandios, asa cum vedem in filme, acolo unde atunci cand se intra in respectiva camera, parca o alta lume se asterne la picioare, patul imens tronand in mijlocul acestui decor. Din nefericire insa, nu toti putem beneficia de un astfel de rasfat regal, la finele unei zile lungi si obositoare, iar asta pentru ca spatiul nu ne permie, asa ca suntem nevoiti sa ne cream propriul dormitor de basm in doar cativa metri patrati. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne posomoram si nici sa ne luam gandul de la un dormitor pe placul nostru, caci cu cateva sfaturi, in linii mari, apeland la mici artificii, trucuri impartasite de cunoscutii designeri de interior, vom reusi in cele din urma sa avem parte de un dormitor intim, modest si „cozy”.


Pentru inceput, cand sunteti in cautare de idei mobilare dormitor mic, trebuie sa fiti constient ca principala problema cu care va confruntati nu este neaparat dimensiunea redusa a camerei, ci tendinta generala de supraaglomerare. Asadar, prioritizati, ganditi anticipat de ce va este absolut necesar in dormitor si ce ar fi in plus, dupa care alegeti doar cateva piese de mobilier, cum ar fi un pat de dormitor, un sifonier, cu sau fara oglinda si eventual o noptiera pe fiecare parte a patului de dormitor matrimonial, pentru a va tine unele mici obiecte personale la indemana. Pentru restul pieselor de mobilier, nu uitati ca mai aveti si alte camere la dispozitie, sau, in ultima instanta, o debara/camara, sau chiar un garaj unde mai puteti dosi anumite obiecte de care nu va puteti debarasa. Totodata, optati pentru functionalitatea mobilei de dormitor, in asa fel incat, daca se poate, aceasta sa poata avea mai multe intrebuintari.

La capitolul culoare, din nou, trebuie acordata o atentie sporita, in conditiile in care marele artificiu atunci cand vine vorba de amenajare dormitor mic este, de fapt, cromatica, atat a peretilor, cat si a mobilei de dormitor si a celorlalte accesorii din acest spatiu. Incercati sa optati fie pentru culori neutre, care sa nu separe transant peretii de mobila ori de podea, fie pentru culori deschise, care sa dea impresia de expansiune a spatiului, dar si de luminozitate indusa. Veti avea astfel un spatiu mic, dar luminos, care va crea o falsa impresie de marire, in care elementele de decor din dormitor se vor armoniza foarte bine si placut ochiului.

La fel, se stie despre oglinzi ca acestea „largesc”, asadar, cum am zis si mai sus, adaptati mobila pentru dormitor mic si achizitionati un sifonier cu oglinzi pentru dormitor, chiar daca pretul pentru acesta va fi putin mai ridicat decat pentru un sifonier simplu. Nici ferestrele nu sunt de neglijat, deci, daca spatiul, dar mai ales bugetul va permite, utilizati niste geamuri termopan pentru dormitor mic in vederea maririi spatiului din dormitor.

Acestea fiind zise, acum ca ati parcurs acest mic ghid cu idei de amenajare a unui dormitor mic, cel mai indicat ar fi sa incepeti sa cutreierati magazinele de specialitate in vedere gasirii acelor elemente potrivite pentru gusturile, preferintele si nevoile dvs. cu privire la dormitorul mic de acasa. Incercati sa gasiti singuri ceea ce vi se potriveste viziunii dvs. asupra dormitorului perfect si indrazniti sa puneti o pata de culoare in apartamentul dvs. pentru un strop de extra vitalitate!

Pana atunci si cateva poze frumoase care sper sa va inspire….

surse foto: 1-8, 9-18