Iazuri sau lacuri de gradina – 20 idei superbe de amenajare pentru curte

Curtea si gradina casei nu sunt doar pentru a cultiva fructe si legume ci reprezinta si un spatiu de relaxare in natura. In concesinta ele trebuie amenajate astfel incat toata familia sa isi doreasca sa petreaca cat mai mult timp in aer liber. Daca aveti o gradina mai mare puteti sa incercati amenajarea unui iaz de gradina. Acesta va infrumuseta gradina si va atrage diferite pasari si insecte creand o adevarata oaza de relaxare. In continuare va prezentam o colectie de imagini cu iazuri de curte si gradina din care va veti putea inspira pentru amenajarea gradinii voastre.Lac cu fantana arteziana


Puteti sa va amenajati un iaz in gradina chiar daca aceasta nu este foarte mare si nu aveti un izvor sau o sursa de apa permanenta. Pentru iazuri decorative de dimensiuni mai mari ar trebui sa apelati la o firma de amenajare exterioara si peisagistica dar pentru un iaz  mic puteti incerca sa-l amenajati singuri. Decorati marginile lacului cu pietre naturale de diferite marimi pentru a avea un aspect cat mai natural.  Folositi multe plante acvatice decorative cu flori de diferite culori pentru ca iazul sa prinda viata.

Recomandare: Constructia unui iaz cu pesti

Daca lacul are dimensiuni mai mari puteti sa construiti un mic pod sau un ponton unde copiii se vor putea juca in voie. Daca vreti sa-i atrageti si mai mult pe cei mici puteti aduce cativa pesti in iaz pe care ei ii vor putea hrani in fiecare zi. O gradina amenajata modern va avea de asemenea un lac modern, cu forma patrata sau dreptunghiulara si margini din placi de piatra. In cazul in care prin gradina dumneavoastra curge un parau, puteti sa-l amenajati de asemenea cu pietre de rau si cu plante sau puteti sa incercati construirea unui lac mai mare.

Recomandare: Aranjamente de gradina cu pietre si flori -12 idei pe care le puteti pune in aplicare usor

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca v-ati facut deja un plan pentru amenajarea unui lac  sau a unui iaz in gradina voastra.

Sursa foto