Idei de amenajare a unui open space intr-un apartament


Decor modern apartament open space


Ideea unui open space in apartament trebuie sa recunosti si tu ca iti surade si ca nu de putine ori te-ai gandit la modul cel mai serios ce vei face cu tot molozul ce se va aduna dupa ce vei darama peretii care acum tu simti ca te incomodeaza si ca iti ingusteaza viziunile futuriste, nu-i asa ?! Totusi, inainte de a lua barosul in mana, calmeaza-te putin si stai si cugeta bine situatia de fata, caci odata daramat, cu greu vei mai putea asigura stabilitatea zidului de sustinere, sau, mai grav, poti risca sa avariezi arhitectura intregii constructii, ceilalti locatari nefiind la fel de incantati de schimbare precum tine.


In masura in care doresti un open space intr-un apartament mic si ai impresia ca munca iti este ingreunata din pricina spatiului redus detinut, afla de la noi ca nu esti singur in aceasta batalie in care, mai intai de toate, tu singur iti pui bariere cu propria minte. Ba mai mult, factura de elecricitate va fi prima care te va bucura, caci ea va veni redusa, largirea spatiului aducand cu sine o avalansa de lumina naturala din spatiul exterior. Pe de alta parte insa, iarna vei avea de suportat ceva mai multe zerouri la facturade gaz, insa si asta depinde de izolatia terminica a locuintei tale, despre care probabil vom vorbi intr-un alt context, mai adecvat.

Pentru inceput, daca esti in cautare de idei creare open space in apartament, gandeste-te la toate lucrurile nefolositoare pe care pana acum le-ai ingramadit in micutul tau apartament. Mai apoi, detaseaza-te emotionalde ele si arunca-le pentru totdeauna, insa fara a uita a le prioritiza, pentru a nu regreta mai apoi. Bun, acum ca te-ai debarasat de tot ceea ce era in plus, abia acum, curajosule pseudo-designer, putem trece la amenajarea propriu-zisa.
Asadar, daca tot ne aflam la capitolul tendinte open space in apartament, clasicul nu se demodeaza: mergeti pe ideea de verticalitate, caci ea alungeste, deci lasa impresia, din nou, de mult mai mult spatiu decat exista in realitate de fapt. Tot cu aceasta ocazie ar trebui sa va exaersati simtul pragmatic si sa va organizati un altfel de mobilier in open space apartament  in asemenea maniera incat sa nu mai incarcati excesiv, sa ne indepartam de decoratiunile kitschoase si sa facem loc bunului gust sa se instaleze in noua noastra casa.

Functionalitatea este cea mai importanta intr-un open space. De aceea, in loc de o masa impozanta, optati, spre exemplu, pentru o micuta masa de cafea, care sa mearga in ton cu mocheta ovala (din nou, efect optic de alungire) pe care ati ales-o pentru a contrasta cu biblioteza si lustrele lunguiete din camera. Scaunele, la fel, trebuie sa ocupe si ele cat mai putin spatiu, eventual sa fie pliabile, sau macar dintr-un material modelator, care sa le faca accesibile vizitatorilor de toate varstele, constitutiile, deci felurite gusturi si necesitati sa fie satisfacute.

Acum, la final, in masura in care tot nu sunteti lamuriti de o eventuala amanajare open space in apartament, la doar cateva click-uri distanta, poze din apartamente deja cochete va vor sta drept marturie in favoarea multitudinii de avantaje ale unui open space. Mai ramane doar a va dori suficient pentru a pune si in practica toate cele deja parcurse. Asadar, nu ne ramane decat sa va uram succes, forta de munca si multa incredere in propria voastra creativitate !

sursa foto: http://designmyhome.ru/