Proiect de casa cu mansarda cu 4 camere plus living si garaj


Proiectul propus astazi este o casa cu 4 dormitoare si suprafata de 130 mp. Arhitectura exterioara este dominata de acoperisul in patru ape a carui culoare contrasteaza cu fatada alba cu insertii de lemn. Braul de caramida aparenta si terasa folosesc aceeasi paleta cromatica completand arhitectura moderna a casei.  Balcoanele de sticla ofera o panorama deosebita a peisajului, oferindu-va clipe de liniste aproape de natura.


 


La parter, arhitectul a pus accent pe continuitatea spatiilor, livingul cu dining si bucataria nefiind despartite de holuri sau pereti. Bucataria cu bar va permite sa supravegheati si copii sau sa discutati cu invitatii sau cu membrii familiei. Semineul mare este amplasat pe colt in zona de relaxare si poate contribui la crearea unei atmonsfere romatice. Peretele curbat mascheaza scarile, sub care puteti amenaja un spatiu de depozitare. Intre living si dining puteti amplasa o biblioteca pentru cartile pe care le puteti citi pe terasa din spatele casei. Garajul are intrare in camera centralei si mai departe intr-o debara unde puteti depozita mobilierul de gradina pe timpul iernii.

La mansarda exista si doua dependinte: un dressing pentru haine si incaltaminte si un uscator pentru rufe. Toate dormitoarele folosesc din plin lumina naturala, avand atat geamuri in mansarda cat si usi mari de sticla. Invitatii pot folosi grupul sanitar mic de la parter, in timp ce membrii familiei vor utiliza baia mare cu cada de la etaj.

Terasa circulara cu trei trepte poate fi locul favorit de servire a meselor pe timpul verii mai ales daca folositi o umbrela de mari dimensiuni.

Recomandare: Canapeaua balansoar pentru terasa

Informatii generale:

Suprafata locuibila: 130.05  m
Inatimea casei: 8.51m
Cubaj net: 778.69 metri cubi
Deschidere minima teren in vederea construirii: 18.5 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 20.5 m
Panta acoperis: 38 grade

Proiect de casa cu 4 dormitoare amplasate la mansarda

Cote parter

Hol intrare: 5.09 mp
Hol: 5.61 mp
Baie: 1.64 mp
Bucatarie: 9.76 mp
Debara: 4.85 mp
Living + dining: 35.02 mp
Camera centrala: 7.16 mp
Garaj: 19.07 mp

Recomandare: Proiect de casa cu 4 dormitoare si garaj dublu cu suprafata de 141.22 mp

Cote etaj mansarda

Hol si scari: 15.14 mp
Baie: 4.94 mp
Dormitor: 8.80 mp
Uscator: 1.24 mp
Dressing: 1.77 mp
Dormitor:  10.52 mp
Dormitor:  16.54 mp
Dormitor:  9.13 mp

Recomandare: Proiect de casa parter cu 3 dormitoare si suprafata de 99 mp

Foto si proiect: http://archon.pl proiect Abeliach ver 2