Rafturi de colt: 15 idei si solutii pentru economisirea spatiului in casa


In ultimul timp designerii interiori au inceput sa foloseasca tot  mai mult mobilierul care se amplaseaza in diferite colturi ale camerelor. Acest lucru are doua motivatii: in primul rand livingurille si dormitoarele vor parea mai aerisite ramanand spatii mai largi pentru acces iar in al doilea rand pentru ca astfel se dau o utilitate unor spatii care altfel raman nefolosite. Exsita o mutitudine de modele de mobilier cu rafturi si etajere de pentru coltul camerelor astfel ca veti gasi cu siguranta ceva care sa va placa si sa se potriveasca cu designul camerelor.


Rafturi in perete


Astazi va vom prezenta cateva idei de rafturi de colt care speram ca va vor inspira pentru amenajarile ulterioare. Mobilierul pentru colturile camerelor este de obicei unul atat pentru depozitare cat si pentru decorare. Acesta poate fi format din rafuri separate care se prind de perete sau din suporturi din lemn sau metal de diferite inaltimi. Etajerele de colt cu picioare sunt de obicei mai late in partea de jos unde puteti aseza obiecte mai mari si mai grele si mai inguste in partea de sus care este rezervata obiectelor decorative mai mici.

Un design deosebit poate fi facut atunci cand va renovati casa prin incastrarea unor rafturi in coltul unei camere.   Un alt design interesant se poate crea prin formarea unor etajere suspendate cu forme dreptunghiulare din cuburi de lemn prinse unele de altele. Daca aveti in casa grinzi de lemn amplasate in diferite colturi ale camerelor acestea pot reprezenta de asemenea un bun suport pentru diferite rafturi de depozitare.

Rafturile de lemn de diferite culori si marimi pot fi o buna decoratiune si pentru holuri care formeaza spatii comune cu livingul. Veti putea crea astfel mici biblioteci care incep din hol si se termina in living, imbracand colturile acestor incaperi. Aceste spatii pot fi folosite si pentru amplasarea unor obiecte decorative, fotografii cu membrii familiei sau vaze cu flori.

Speram ca v-a placut aceasta colectie de fotografii cu diferite modele de rafturi si etajere de colt pentru decorarea diferitelor incaperi si ca o veti distribui si prietenilor vostri.