Semnificatia culorilor din casa noastra


Doriti sa adaugati un strop de energie intr-o camera plictisitoare sau sa “calmati” anumite culori din locuinta?


Astazi va voi ajuta sa alegeti culorile care vi se potrivesc cel mai bine, in functie de ce exprima acestea.

Portocaliul: extinde gandirea

Aceasta culoare vibranta va ajuta sa va exprimati cu increde. Este recomandata persoanelor tinere sau a celor ce doresc sa adauge un strop de indrazneala sau de curaj intr-o camera in nuante palide sau stinse. Pentru a pune in evidenta aceasta culoare, va recomand sa o folositi in cantitati mici, dar de efect.

Albastrul inchis: incurajeaza eficienta

Aceasta culoare va purifica gandirea si va ajuta sa va relaxati sistemul nervos. Elementele albastre cresc productivitatea si va recomand sa le amplasati in camerele copiilor sau ale studentilor. Albastrul este asociat cu spiritualitatea, dar folosit in exces induce o stare de rece, de umezeala, de disconfort.

Verdele: o culoare vindecatoare

Verdele exprima echilibru si stabilitate. Fiind o culoare din natura, ochiul uman o percepe ca pe o stare de liniste si confort. Va recomand sa o folositi in dormitor, deoarece reduce stresul si va incarca cu energie.

Violetul: inbunatateste spiritualitatea

Culoarea violet exprima pasiune si romantism. Este eleganta si in acelasi timp creeaza o atmosfera artistica. Incercati sa amplasati pe o masa un buchet proaspat de flori, printre care sa se regaseasca si cateva flori violet si o sa vedeti cat poate sa schimbe atmosfera intr-o camera.

Rosul: un stimulent

Rosul este o culoare puternica, cu efect stimulator. Aceasta culoare poate exprima atat furie, agresivitate, cat si pasiune, senzualitate. Folosita in cantitati mici si in puncte cheie, poate reda un sentiment de confort locuintei dumneavoastra.

Galbenul: creste concentrarea

Nuantele de galben sunt un bun stimulent pentru creativitate si intelect. Ajuta la stimularea conversatiilor si a limpezirii gandurilor. Aceasta culoare o sa va dea o stare de bucurie, voie buna si optimism.