Tablii de pat originale si usor de facut acasa – da viata dormitorului tau


O tablie de pat are un rol foarte important in ambianta pe care o ofera unui dormitor, putand schimba radical aspectul acestuia. Pe langa faptul ca este foarte practica, oferind un plus de confort atunci cand sprijinim pernele de ea, tablia de pat are si un rol estetic, fiind primul lucru care atrage atentia cand intri in camera.


Patul este piesa de rezistenta a unui dormitor, eclipsand de cele mai multe ori celelalte piese de mobilier din incapere. Prin design si creativitate, acesta poate deveni, pe langa spatiu de odihna, si spatiu pentru relaxare, visare, inspiratie si petrecere a zilelor ploioase. De aceea trebuie pus in evidenta in nota de stil a camerei. Si cum tablia face diferenta intr-un dormitor, va prezint mai jos cateva idei de tablii originale pe care le puteti face chiar la dumneavostra acasa.

Tablie din oblon

Pentru realizarea unei astfel de tablii aveti nevoie de un oblon in stare buna. Acoperiti eventualele fisuri si slefuiti-l. Vopsiti-l mai apoi in doua straturi de vopsea acrilica la interval de douazeci si patru de ore si gata, aveti o noua tablie decorativa si deloc scumpa! Puteti opta pentru o singura culoare sau puteti alege sa vopsiti in mai multe culori pentru o tablie multicolora.
Foarte usor de folosit ca si tablii pentru pat sunt si usile vechi, vopsite in culori vii sau paravanele decorative.

dormitor rustic cu tablie de pat din oblon


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablie din tapet

Pentru a anima spatiul de odihna chiar daca nu aveti suficient spatiu in dormitor, va propun realizarea unei tablii decorative din tapet, usor de aplicat si care nu necesita prea multe material. Pentru crearea acesteia, aveti nevoie de o rola de tapet pe care sa desenati un model de tablie. Decupati apoi si lipiti pe perete cu ajutorul unui adeziv special. Puteti alege orice model doriti si orice culoare in ton cu cromatica incaperii. Daca in dormitorul dumneavoastra culoarea predominanta este albul sau negrul in combinatie cu culori neutre, puteti alege un galben stralucitor pentru un plus de stralucire.

dormitor galben cu pat cu tablie din tapet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablie din lemn

Pentru crearea ei, alegeti un panou de lemn de talie medie. Slefuiti-l usor pentru a elimina marginile aspre. Apoi, nu va ramane decat sa vopsiti lemnul si tablia este gata! Va sfatuiesc sa alegeti doua culori diferite  pentru o tablie de efect. Multumita noului decor, dormitorul dumneavoastra va capata acum un aer rustic si boem.

pat cu tablie din lemn alb si albastru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablie brodata

La fel ca celelalte de mai sus, acest model de tablie este foarte usor de realizat si deloc costisitor. Aveti nevoie de o tesatura sau de o panza. Desenati schita dorita pe suport cu ajutorul unui creion. Puteti alege, de asemenea, sa schitati un cuvant sau un citat. Nu ramane decat sa brodati tesatura cu fir de bumbac colorat urmand schita si astfel v-ati creat propria tablie de pat.
Puteti opta chiar pentru o cuvertura, cu un material textil in ton cu decorul camerei. Astfel, va puteti schimba tablia foarte usor, chiar si zilnic, daca aveti chef si atatea cuverturi de schimb.

pat cu tablie brodata cu panza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablie de scris

Pentru a crea aceasta tablie decorativa, lipiti cu un adeziv pe peretele din spatele patului o hartie de culoare alba sau gri perlat. Dupa ce s-a uscat adezivul, echipati-va cu un marker negru si apucati-va de scris. Cateva litere ale alfabetului, cateva cuvinte pierdute sau o strofa din poezia preferata si tablia este gata!

pat cu tablie de scris gri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stickerele sunt o alta idee usor de pus in practica. In plus, odata ce te-ai plictisit de un model il poti schimba cu usurinta.
In afara de aceste modele de tablii, puteti alege sa puneti un tablou, cateva elemente decorative, un set de fotografii, niște corpuri de iluminat inedite, cateva carti din biblioteca sau chiar colecția de posete. Oricare ar fi preferintele dumneavoastra, alegeti o tablie de pat pentru o senzatie de confort si un decor cu stil pentru dormitorul dumneavoastra!