6 lucruri pe care sa le elimini din living pentru a obtine un spatiu cat mai aerisit si confortabil


Fa urmatorul exercitiu: mergi in living si examineaza cu atentie acest spatiu. Ce observi? O camera aerisita si ordonata care te ajuta sa te relaxezi si este pe gustul si personalitatea ta sau dimpotriva, o camera incarcata cu tot felul de obiecte care nu iti folosesc? Ei bine, daca te confrunti cu situatia din urma, atunci incearca sa elimini urmatoarele 6 lucruri si vei observa o diferenta majora.


1. Cablurile vizibile

Cu toate ca te-ai obisnuit atat de mult cu ele incat acum aproape nu le observi, cablurile incarca vizual spatiul. Dar cel mai bine iti vei da seama de acest lucru de indata ce te vei debarasa de ele. Prin urmare, incearca sa gasesti o cale fie de a renuntat definitiv la ele, fie de a le masca intr-un fel. Dupa ce vei face asta vei observa ca intreaga camera va avea un suflu nou si va parea mai putin incarcata.

2. Perne de decor sau diferite obiecte de ornament

Fara sa iti dai seama, de-a lungul anului depozitezi tot felul de lucruri in living pentru ca ti se pare ca in felul acesta camera de zi va arata mai bine. Totusi, afla ca nu esti doar tu in situatia asta, ci multe persoane observa in timp ca acest spatiu devine un fel de magnet pentru elementele ornamentale. Prin urmare, daca vrei sa eliberezi camera, incearca sa pui intr-o cutie de depozitare cateva decoratiuni si obiecte care consideri ca nu aduc un plus livingului si vei vedea ca odata ce ai eliminat doua-trei astfel de elemente, vei avea un spatiu mult mai curat.

3. Obiectele de pe masuta de cafea

masuta cafea living alb


De la vase de ceramica, la teancul de carti sau telecomanda, masuta de cafea devine un suport pentru tot felul de obiecte. Totusi, retine ca aceasta piesa de mobilier reprezinta un punct de interes al incaperii, prin urmare, n-ai vrea sa-l „impovarezi” cu elemente inutile. Asadar, incearca sa mentii masuta de cafea cat mai putin aglomerata si vei observa cum intreg aspectul livingului se va schimba. Si nu, asta nu inseamna ca masa trebuie sa fie neaparat goala, ci cu cat mai putin elemente.

4. Canapea, scaune sau fotolii inconfortabile

Există vreun obiect de mobilier care nu este suficient de confortabil pentru tine? Fie ca este prea moale, fie prea tare, incearca sa renunti la respectivul scaun, fotoliu sau canapea pentru ca acesta nu iti va aduce decat o stare de disconfort. Asadar, inlocuieste piesa de mobilier nepotrivita cu una care iti satisface nevoile. Astfel, vei reusi sa creezi un loc relaxant si odihnitor.

5. Colturile goale sau…plictisitoare

Pentru ca livingul tinde sa fie inima unei case, este cu atat mai important sa acozi importanta oricarui spatiu, inclusiv colturilor, care, in functie de dimensiune, pot deveni centrul de atractie al camerei daca stii cum sa le decorezi corect.

6. Iluminatul slab

Lumina este si ea esentiala pentru ca livingul sa devina un loc cat mai relaxant. Asadar, daca ai din intamplare un bec care are o intensitate diferita fata de celelalte sau observi ca lumineaza mai slab, inlocuieste-l. Desi poate parea o schimbare minora, vei observa imediat diferenta.

Asadar, daca iti doresti ca livingul tau sa fie cat mai aerisit si relaxant, atunci e cazul sa renunti la unele obiecte sau, acolo unde este cazul, sa le inlocuiesti. Cu toate ca schimbarile acestea pot parea insignifiante, odata ce le-ai facut o sa observi ca per total rezultatul este impresionant.

Recapituland, scapa de orice element care nu iti foloseste si nu aduce un plus estetic sau de confort livingului, asigura-te ca fotoliile sau canapeaua sunt potrivite si evita pe cat posibil sa incarci inutil masuta de cafea. Si nu in ultimul rand, nu uita de cablurile inestetice. Succes!