10 metode ingenioase de a o obtine spatiu suplimentar in dormitoarele mici


Sa stai intr-un dormitor mic poate fi uneori destul de covarsitor pentru ca uneori simti ca nu ai suficient spatiu pentru a dormi si a pastra in acelasi timp multitudinea de lucruri de care ai nevoie. Ei bine, daca te regasesti in situatia prezentata, atunci cele 10 metode ingenioase a obtine mai mult loc pentru cele necesare iti vor fi de folos.


1. Depoziteaza lucruri in cosuri sub pat

In cazul in care ai un pat inalt, atunci poti folosi cu succes spatiu de dedesubt. Mai exact, foloseste de cutii sau cosuri impletite pentru a depozita diferite obiecte, apoi pune-le sub pat. Asigura-te insa ca aceasta au un aspect placut, pentru ca, iti vine sa crezi sau nu, si acestea pot iesi in evidenta. Asadar, e indicat sa te axezi pe un model de cos sau cutie care se potriveste cu designul camerei.

2. Achizitioneaza un sertar pe roti

In cazul in care nu ai spatiu suficient pentru a pune sub pat cosuri, atunci poti merge pe varianta unui sertar pe rotile. Acesta, in ciuda dimensiunii, chiar te poate ajuta sa depozitezi o multime de lucruri si va avea un rol important in economia spatiului.

3. Monteaza rafturi

garderoba raft haine


Rafturile reprezinta o alta solutie salvatoare atunci cand ai de-a face cu un dormitor mic. Asadar, in locul unei biblioteci, poti avea rafturi pe care sa iti asezi cartile preferate. De altfel, poti aseza diferite obiecte de ornament sau pur si simplu lucruri care iti sunt necesare, dar nu le folosesti atat de des, ca sa le ai la indemana.

4. Raftul de deasupra usii

Un alt spatiu pe care nu multi se gandesc sa-l foloseasca este cel aflat deasupra usii dormitorului. Asadar, monteaza un raft micut si iti creezi astfel loc fie pentru carti, fie pentru o cutie de amintiri (albume foto, diferite obiecte dragi etc).

5. Dulapurile tip turn

In cazul in care nu ai suficient spatiu pentru un dulap mare, ce-ai zice daca ai avea in schimb doua dulapuri tip turn? Acestea sunt inalte si inguste, astfel ca nu ocupa foarte mult spatiu, dar te ajuta totodata sa creezi loc pentru hainele sau obiectele tale. Asadar, poti ca in loc de clasicele noptiere sau chiar langa acestea, sa asezi doua astfel de turnuri.

In felul acesta vei obtine un decor simetric, simplist, dar aersit si foarte bine organizat.

6. Adauga o bara pentru umerase intr-un colt

Atunci cand ai un dormitor mic trebuie sa fii foarte ingenios si creativ. Asadar, profita de fiecare spatiu al camerei pentru a fi cat mai eficient. De exemplu, poti monta o bara intr-un colt al dormitorului pentru a crea un loc suplimentar pentru hainele tale.

7. Monteaza un raft deasupra patului

pat alb fereastra

In cazul in care nu ai loc pentru noptiere, atunci poti monta un raft deasupra patului. In felul acesta iti poti tine aproape cartile pe care le citesti inainte sa adormi. De altfel, tot pe raft poti aseza si un ghiveci cu o floare frumoasa, pentru a da o nota cat mai estetica dormitorului tau.

8. Foloseste spatiul de langa geam

Poti monta rafturi atat in stanga si in dreapta ferestrei, cat si sub aceasta. In felul acesta iti poti depozita lucrurile utile fara a fi nevoie sa investeti in dulapioare sau comode care sa incarce suplimentar spatiul deja mic. Iar in cazul in care nu vrei ca rafturile sa fie la vedere, atunci te poti ajuta de o perdea sau o draperie pe tot peretele care te va ajuta sa le maschezi.

9. Monteaza o bara sau mai multe pe usa

In felul acesta iti poti aranja bijuteriile, esarfele, palariile sau gentile, fara a fi nevoie sa ai vreun dulap in plus sau numeroase casete de bijuterii care ocupa spatiu.

10. Opteaza pentru corpuri de iluminat suspendate

Uita de veiozele care ocupa spatiu, ci alege corpuri de iluminat suspendate. Acestea vor da un aer mult mai interesant camerei si te vor ajuta sa nu iti incarci inutil dormitorul.

Asadar, tu ce idee dintre cele enumerate ai pune in aplicare pentru a obtine spatiu suplimentar intr-un dormitor mic?

Surse foto: apartmenttherapy.com