Amenajarea unui dormitor mic – cum facem sa castigam spatiu ?


Interior de dormitor zugravit cu turcoaz si verde


Inainte de a-ti cumpara o casa ori un apartament, ca viitor proprietar, te gandesti mai intai de toate la cum sa-ti amenajezi dormitorul. Statisticile arata ca asta este principala grija a persoanelor care doresc sa investeasca in imobiliare. Cel mai adesea o casa se alege in functie de optiunile clare de modificare a dormitorului intr-unul modern, chiar daca vorbim de un dormitor de dimensiuni mici.


Dupa ce ai aruncat o sumara privire prin locuinta, iti poti face o vaga idee despre ce mobila dormitor mic ai nevoie. In linii mari, deja incepi sa-ti creionezi in cap un buget aproximativ, mai ales ca nu ai foarte multe de trecut pe lista de cumparaturi avand in vedere ca, din pacate pentru visele tale marete, spatiul de dormit nu este prea mare in metri patrati. Tocmai de aceea, trebuie sa incepi sa vezi si partea buna a lucrurilor, nu sa te plangi ca nu ai spatiu nici pentru a te intoarce in somn, ci sa apreciezi faptul ca vei avea un dormitor mic modern.

Deja este invechita tendinta dupa care in special femeile se ocupau in vremurile trecute cu mobilarea dormitorului, mai ales ca in zilele noastre acesta nu mai este neaparat doar budoarul lor. Astfel, in ziua de azi trebuie tinut cont mai ales de ratiunile pragmatice, care ajuta un cuplu la inceput de drum sa-si amenajeze un dormitor mic, dar intim. Pentru asta e nevoie de o analiza cat mai realista asupra situatiei de la fata viitorului santier in lucru – dormitorul familiei. Trebuie masurat si vazut exact care este suprafata de care se dispune pentru a putea face un plan de actiune, evident, luand in calcul si parerea unui specialist avizat in constructii si/sau decoratiuni interioare. De asemenea, mai trebuie tinut cont de esentialul de care proprietarul are nevoie in dormitor, mai ales ca, subliniem, acesta este mic.

Mai puteti citi si “Modele lustre de dormitor

Asadar, nu trebuie incarcat si nici nu este recomandat sa il aglomerati cu chestii pe care poate le folositi rar sau foarte rar. Bineinteles, cu totii ne dorim un dressing impozant, cu cat mai multe oglinzi, insa acesta nu este neaparat imperios necesar daca, spre exemplu, beneficiarul ar fi un tanar burlac, ce se imbraca mai mult casual decat office, deci ar necesita mai putine umerase in sifonier si mai multe rafturi. La fel, papucii doamnelor merita si ei un loc aparte, insa se pot depozita si in debara, nu doar in dormitor, asa cum ne prezinta filmele americane.

Oglinda poate fi mutata si pe hol, la iesirea din apartament, pentru o ultima verificare. Televizonul nu este un must have al zilelor noastre, in conditiile in care un laptop sau o tableta indeplinesc mai multe task-uri si ocupa mai putin spatiu. La fel, alegeti culori deschise pentru peretii dormitorului, caci relaxeaza ochiul, va ajuta sa dormiti mai profund, dar dau totodata si falsa impresie de larcire si alungire a spatiului, mai ales daca optati pentru un tapet sau autocolant pentru dormitor.

Patul in mod cert va fi elementul central al dormitorului, piesa de rezistenta – un pat dormitor modern, asa ca acordati-i acestuia toata atentia  si nu va sfiiti sa cheltuiti, caci, pana la urma, somnul odihnitor nu are pret, in special daca gandim in perspectiva.