Cunosti care sunt cele mai mari avantaje ale unei case pasive?


Multe proiecte si studii arhitecturale urmaresc dezvoltarea unor cladiri mai eficiente. Un tip de cladire foarte eficienta este casa pasiva. Aceasta este un tip de constructie al carei design are ca obiectiv principal obtinerea unui confort sporit in interior, cu un consum cat mai redus de energie.


Casa pasiva


 

Astfel, casele pasive vor folosi caldura soarelui si curentii de aer pentru incalzirea prin ferestre mari indreptate spre sud. Un avantaj al folosirii acestor tip de ferestre este o buna folosire a luminii naturale in cea mai mare parte a zilei.

Recomandare: Proiect de casa moderna doar cu parter si garaj dublu

Peretii si ferestrele caselor pasive asigura o buna izolare, nelasand sa treaca aerul, apa sau poluarea, creand astfel o atmonsfera sanatoasa pentru persoanele care locuiesc in ele. In acest tip de case exista un bun control al temperaturii interioare care este foarte putin influentata de temperatura externa.

Casele pasive au un consum de energie pentru incalzire de noua ori mai mic decat casele normale (15 kWh / mp comparativ cu 110 – 140 kWh /mp pentru o constructie obisnuita). In plus in aceste case nu aveti nevoie de sisteme de ventilatie, aceasta asigurandu-se prin sistemele mecanice care filtreaza aerul.

Recomandare: Proiect de casa mica cu 2 dormitoare si terasa- suprafata 60 mp

In concluzie casele pasive casele pasive au doua avantaje majore:

1. Din punt de vedere economic, desi au costuri de constructie cu 15% mai mari, acestea se vor amortiza pe parcursul anilor prin consumul redus de energie

2. Din punct de vedere al utilizarii sunt mult mai confortabile si protejeaza sanatatea locuitorilor deoarece opresc umiditatea, formarea condensului si dezvoltarea mucegaiul.

Recomandare: Casa cu balcoane la mansarda – proiect detaliat