Plante acoperitoare de sol pentru amenajarea gradinilor si aleilor


Cararile si aleile sunt o parte importanta a oricarei gradini, permitandu-va sa ajungeti dintr-un loc in altul cu usurinta. Dar aleile gradinilor nu trebuie sa fie doar practice ci trebuie sa aiba si un rol decorativ. Acest lucru poate fi facut prin folosirea diferitelor unui covor din flori sau plante acoperitoare de sol care pot adauga culoare aleii si pot influenta aspectul general al gradinii.


Alee gradina cu decoratiuni de planteTot ce trebuie sa faceti este sa gasiti acele plante pe care se poate calca fara sa se usuce. Si daca aveti impresia ca nu sunt foarte multe astfel de plante, va inselati. Ca orice alte plante si acestea necesita ingrijire pentru a arata bine si a se inmulti.

Recomandare: Ornamente si decoratiuni din pietre – 10 idei superbe

In continuare va prezentam cateva dintre aceste plante pe care le veti putea folosi pe aleile si cararile din gradinile dumneavoastra.

Pratia pedunculata este una din cele mai folosite plante pentru decorarea aleilor. Florile mici si foarte frumoase sunt unul din motivele pentru care sunt atat de populare. Un alt motiv este versatilitatea lor si faptul ca suporta bine traficul. Aceasta planta este usor de crescut si se inmulteste foarte rapid.

Recomandare: Borduri din pietre si pietris – 10 idei extraordinare pentru gradina ta

Cimbrisorul este o alta planta decorativa de gradina care creste foarte usor. Cimbrisorul are frunzele de un verde inchis si florile de culoare mov-roz. Este rezistenta chiar si la un trafic intens si nu necesita foarte multa atentie.

Sagina subulata sau muschi scotian este una din cele mai populare plante acoperitoare de sol. Aceasta planta formeaza un fel de muschi ca un covor verde. Micile flori incep sa apara la sfarsitul primaverii sau inceputul verii.

Recomandare: Garduri rustice din busteni taiati construite prin tehnica cordwood

Leptinella squalida sau penele de iarba este o planta care nu creste in inaltime si care este usor de intretinut. Frunzele in forma de pana dau senzatia de delicatete si fragilitate dar de fapt poate suporta foarte bine traficul specific unei alei de gradina.

Ce parere aveti despre aceasta colectie de fotografii cu alei acoperite de covoare de flori si plante superbe? Care dintre aceste plante va place cel mai mult?

Recomandare: Ghivece pentru plante din obiecte reciclate

Sursa foto: