Borduri din pietre si pietris – 10 idei extraordinare pentru gradina ta

Gradina este locul unde va puteti bucura de zilele frumoase si insorite. Daca cautati cateva idei deosebite pentru amenajarea gradinii dumneavoastra atunci ar trebui sa vedeti urmatoarele fotografii cu borduri si delimitari din piatra. In ziua de astazi, piatra a devenit un material foarte folosit in decorarea gradinii. Un avantaj al folosirii pietrelor este ca acestea pot avea aproape orice culoare va doriti.Bordura gabion cu pietre mari


Unele persoane prefera decoratiunile cu piatra de rau dar si pietrele negre sau albe dau un aspect deosebit oricarei gradini. Adevarul este ca orice gradina nu este completa daca nu are borduri.  Acestea pot fi facute din lemn, ciment, plastic, caramida, metal sau piatra si delimiteaza gradina dumneavoastra de alei si gazon. Daca nu stiti ce fel de borduri sa folositi ar trebui sa va inspirati din pozele urmatoare. Crearea bordurilor este un proces usor pe care il puteti face singuri si care va avea o influenta deosebita in aspectul general al gradinii dumneavoastra.

Recomandare: 15 iazuri superbe pe care le puteti amenaja in gradina dumneavoastra

Piatra si pietrisul sunt usor de intretinut, existand o multitudine de combinatii pentru crearea unor borduri de gradina. Gradina dumneavoastra va avea o delimitare clara a spatiilor, devenind mai frumoasa si mai atragatoare. Multi proprietari folosesc materiale reciclabile precum farfurii, tacamuri sau pahare pentru delimitarea spatiilor din gradina dar pietrele dau un plus de naturalete oricarei gradini.

Recomandare: Idei pentru crearea unor decoratiuni ieftine dar de mare efect

Pietrele mari sunt perfecte pentru delimitarea gradinilor cu flori sau cu zarzavaturi. Cu toate acestea pietrele mari sunt foarte grele si pot fi dificil de carat astfel ca ar fi bine sa solicitati ajutorul unui prieten. Pentru crearea unui aspect de zid ar trebui sa folositi pietre care au dimensiuni asemanatoare. In timp de pietrele mari sunt dificil de transportat, nu acelasi lucru se poate spune despre pietris care poate adauga un plus de culoare si textura oricarei gradini.

Recomandare: 16 idei superbe pentru amenajarea gradinii cu gabioane