Covoarele Cisnadie – element original de decor pentru locuinta noastra


Living amenajat cu covor model cisnadie si fotoliu turcoaz


Azi, cand se poarta stilul “eco friendly”, toti incercam sa aducem o mica parte din natura in casa noastra, in speranta ca, dupa priceperea noastra, vom reusi sa o integram in asa fel incat sa nu contrasteze deranjant, ci sa aduca un plus de intimidate confortului caminului nostru.


De la alimente, pana la mobilier si chiar constructii veritabile, se cauta stilul natural, care sa imbine utilul cu placutul, deci care sa nu necesite multe zerouri extrase din contul nostru bancar. Cu toate acestea, nu trebuie sa ne lasam sedusi de inselatorul miraj cum ca tot ce provine din natura e gratis sau cel putin aproape. De remarcat este asadar ca intotdeauna un covor din lana naturala de la Cisnadie va fi mai scump decat o carpeta asemanatoare, tesuta din fibre sintetice. De altfel, fie ca vorbim despre covoare tesute manual la Cisnadie, fie ca discutam despre modernele aparaturi folosite la crearea covoarelor de la Cisnadie, traditia lor face ca reputatia sa nu le fie intrecuta nici chiar azi, cand sute de alti competitori le-au pus gand rau si de intrec in a reproduce originalitatea si bunul gust al frumoaselor modele covoare romanesti de la Cisnadie.

Fabricate din lana 100% romaneasca, covoarele de la Cisnadie, judetul Sibiu au reusit sa intre pe o piata foarte competitiva, unde nu doar trainicia firului conteaza, ci si originalitatea modelelor tesute. Vorbind despre covoare traditionale romanesti de la Cisnadie, ele mereu iti vor gasi o clientela selecta care sa le doreasca a le afisa in caminele romanesti. In scurt timp, chiar si strainii s-au lasat atrasi de munca sibienilor, motiv pentru care la Cisnadie acum exista o fabrica americana privatizata, acolo unde pe un razboi de tesut modern se pot tese chiar si 300 mp/8 ore, deci va dati seama ce mana de lucru este acolo pentru a asigura productivitatea fabricii, spre mandria tesatoreselor.

Intr-o lume care pare sa se fi modernizat prea rapid, in care fiecare dintre noi ne departam de originile noastre, imbratisand modernitatea tehnologiei, ne oprim din zbuciumul cotidian si ne amintim de copilarie, de bunici, de tot ceea ce ne leaga de tara, de patria mama si pentru asta, in apartamentele noastre ultra moderne, ne straduim sa aducem un strop de „acasa”, un loc in care sa ne amintim mereu de noi prin cumpararea unui covor din lana romaneasca de la Cisnadie.

Avand in vedere ca pentru noi, cei care am avut norocul sa ne nastem in Romania, nici macar nu este un efort prea mare pentru a vizita fabrica de covoare romanesti de la Cisnadie, ar trebui sa dam o fuga pana acolo, sa vedem, sa ne minunam si, daca nu ne intoarcem acasa cu vreun model covor traditional de la Cisnadie, macar sa ne interesam de un modic pret covor de la Cisnadie. De ce ? Pentru ca in felul asta altfel am fi capabili sa apreciem adevarata arta, dar mai presus de toate munca omului roman simplu, dar muncitor.