Cresterea plantelor aromatice in ghivece – decor natural in bucatarie


Pentru a avea o gradina mica nu trebuie neaparat sa locuiti la casa. Unele ierburi aromatice si legume pot fi crescute in balcoane sau chiar in bucatarie. Veti avea astfel ierburi armomatice proaspete tot timpul anului pentru salate sau fripturi. In plus bucataria voastra va deveni un spatiu mai viu datorita decorurilor care folosesc diferite recipiente cu plante aromatice. In continuare va vom prezenta cateva idei pentru cresterea plantelor aromatice in ghivece care speram ca va vor inspira.


Mici plante aromatice crescute in bucatarie


Pentru a creste plante aromatice in bucatarie va trebui in primul rand sa va hotarati ce plante sunt potrivite pentru un asemenea spatiu. Bucatariile pot fi spatii cu mai putina lumina, cu schimbari dese de temperatura si multa umezeala. Pentru aceasta va trebui sa alegeti plante care nu sunt foarte pretentioase precum mararul, patrunjelul sau arpagicul. Alte plante care se pot creste in bucatarie sunt busuiocul, menta, cimbrul sau rozmarinul. Aceste plante nu sunt numai aromatice dar arata si foarte bine, fiind si un excelent decor natural.

Recomandare: Cele mai rezistente flori de camera – 6 specii usor de intretinut

Dupa ce v-ati hotarat ce plante sa cresteti trebuie sa va decideti in privinta vaselor sau ghivecelor. Aceastea pot fi din sticla, plastic sau metal si ar trebui sa se potriveasca cu mobilierul si decorul bucatariei. Plantele verzi arata foarte bine in borcane de sticla transparente sau in mici galeti pe care le puteti gasi la diferite magazine care comercializeaza obiecte pentru casa si gradina.

Apoi va trebui sa alegeti locul unde veti pune vasele cu plante aromatice. Cel mai potrivit loc este pervazul, deoarece acesta beneficiaza de multa lumina pe tot parcursul zilei. Un alt loc potrivit sunt rafturile sau mobilierul din bucatarie. Daca aveti o masa mare si rezistenta in bucatarie, puteti pune cateva vase cu plante aromatice.

Recomandare: Idei creative pentru decorarea ghivecelor de flori cu sfoara

O alta solutie este agatarea vaselor de tavan sau pereti cu diferite carlige sau folosind suporturi agatatoare. Nu in ultimul rand crearea unui gradini verticale pe o placa de lemn este poate una dintre cele mai elegante solutii de a creste plante in bucatarie. Pentru a fi siguri ca folositi plantele care trebuie puteti sa inscriptionati vasele, borcanele sau placa de lemn cu denumirile plantelor respective.

Recomandare: Ghivece pentru plante din obiecte reciclate

Speram ca v-a placut aceasta colectie de fotografii cu plante aromatice crescute in bucatarie si ca o veti distribui si prietenilor vostri.

Sursa foto: