Cum sa folosesti spatiul de sub scara – amenajarea unei gradini interioare


Spatiul aflat sub scari este adesea destul de mare pentru a fi trasnformat in camara sau chiar intr-o baie.  Pentru spatiile mai mici insa, puteti amenaja o gradina care va aduce natura in casa dumneavoastra. Aceste gradini nu doar arata foarte bine ci vor reprezenta si o sursa de aer proaspat. In gradinile interioara amenajate sub scara puteti aseza plante care nu necesita multa lumina. Cu toate acestea, daca spatiul nu beneficiaza de lumina naturala ar trebui sa folositi cateva surse de lumina artificiala cu LED.


Gradina eleganta sub scari


Folositi pietre naturale de diferite culori, vase cu un design interesant si alte elemente decorative pentru amenajarea acestor spatii de sub scara interioara. Daca sunteti o persoana foarte ocupata, alegeti plante care nu necesita multa ingrijire.

Recomandare: Borduri din pietre si pietris – 10 idei extraordinare pentru gradina ta

Plante care nu au nevoie de lumina si care pot fi folosite in gradinile de sub scari sunt:

Calathea: aceste plante au frunze cu modele colorate in alb galben sau roz putand fi amplsate nu doar sub scari ci chiar living. Prea multa lumina va duce la disparitia modelelor de pe frunze.

Dieffenbachia: aceasta planta are nevoie de lumina filtrata. Trebuie sa folositi o draperie pentru a o proteja de lumina soarelui in special primavara si vara cand dieffenbachia face frunze noi

Sansevieria trifasciata sau Limba soacrei: aceasta planta este usor de intretinut. Desi spatiile luminoase ajuta la cresterea plantei, aceasta poate totusi supravietui si in locuri mai intunecate.

Dracaena marginata: aceasta planta are frunze tepoase, cu un contur rosu si care cresc in sus. Lumina directa a soarelui le-ar putea deteriora astfel incat le puteti pune sub scari.

Crinul pacii: este o planta care are nevoie de foarte putina atentie. Pamantul trebuie sa fie destul de uscat pentru a fi udata din nou.

Recomandare: 15 idei pentru crearea straturilor inaltate pentru cresterea legumelor sau a florilor

Gradinile interioare pot fi verticale si orizontale, sau umede si uscate. In pozele care urmeaza veti vedea cateva gradini interioare extraordinare din care puteti sa va inspirati. Care gradina va place mai mult?