Garduri rustice din busteni taiati construite prin tehnica cordwood


Daca ati mers mult cu cortul sau aveti acasa o soba stiti ca taierea si depozitarea lemnului pentru foc este o munca foarte grea. O miscarea gresita si toate lemnele pe care le-ati aranjat se vor prabusi intr-o secunda. Exista multe sugestii si idei despre cum sa aranjati lemnele de foc intr-o gramada solida fara sa depuneti foarte mult efort. Astazi insa vreau sa va arat ce se mai poate face cu lemnele taiate sau bucatile scurte de busteni…. niste garduri deodebite cu aspect rustice construite printr-o tehnica deosebita si anume cordwood.


Gard decorativ din lemne de foc


Majoritatea oamenilor nu ar petrece timpul pentru ca lemnele de foc sa fie aranjate intr-un mod care sa aduca o infrumusetare a curtii. Exista insa oameni foarte creativi care au dedicat foarte mult timp acestei activitati creand adevarate opere de arta din lemnele de foc. Altii au dat si o alta intrebuintare acestor lemne de foc, care au devenit garduri ale gradinii sau doar elemente de design ale curtilor.

Recomandare: Bucatarii de vara in aer liber

Bustenii cu aceeasi grosime pot forma un gard deosebit de rezistent daca sunt depozitati unul peste celalalt. In plus pot da un aspect rustic curtilor unor case sau pensiuni de la munte. Un gard cu un aspect mai frumos poate fi facut din depozitarea trunchiurilor taiate de diferite grosimi. Avand o rama de lemn sau metalica, acestea pot margini terasele sau foisoarele de gradina crescandu-le intimitatea si protejandu-le de intemperii. Acelasi design poate fi folosit si impreuna cu plase de sarma pentru garduri.

Recomandare: Gradini amenajate de vis – idei

Poate cel mai spectaculos design la care se pot folosi lemnele de foc este crearea unui portic de gradina. Cadrul metalic poate avea si forma circulara iar lemnele care il incadreaza pooate fi facut din trunchiuri si crengi de copac sau bucati de lemn. Veti crea astfel  o gradina cu un aspect de basm care va fi indragita in special de micii membri ai familiei dumneavoastra.

Recomandare: Ghivece pentru plante din obiecte reciclate

Speram ca v-au placut aceste idei creative de garduri rustice din busteni taiati si ca veti incerca sa puneti in aplicare macar unele dintre ele.

Sursa poze