Idei practice pentru organizarea bucatariilor mici


Gatitul poate fi o activitate relaxanta mai ales in weekend astfel ca tot mai multe persoane petrec mult timp in bucatarie. Daca aveti o bucatarie mica in care nu prea va puteti desfasura in voie, nu va faceti griji. Va vom prezenta in continuare niste idei inteligente de organizare a spatiului din bucatariile mici. Daca veti folosi unele din aceste idei va veti putea organiza mai bine si veti avea tot ce va trebuie la indemana.


Sertar organizator vesela1 .Sertar pentru cosurile de gunoi

Folositi un sertar cu suport atat pentru cosul de gunoi pentru produse reciclabile cat si pentru gunoiul menajer.

Dulap cosuri bucatarie

  1. Sertare cu suport pentru vesela

Folositi suporturi de lemn care sa fixeze vesela in sertare. Astfel veti putea folosi mai bine fiecare spatiu si veti proteja farfuriile si canile de eventualele accidente.

Sertar organizator vesela

  1. Sertare verticale pentru produsele de curatenie

Atunci cand va mobilati bucataria incercati achizitionarea unor sertare verticale in care veti pune produsele de curatenie si prosoapele de hartie sau din panza.

Sertar glisant sticle bucatarie

  1. Sertare cu aerisire pentru legume

Unele legume rezista o perioada lunga de timp fara a fi depozitate in frigider. Folosind un astfel de sertar cu aerisire ceapa, usturoiul, cartofii sau rosiile pe care le folositi la mancarurile preferate vor ramane proaspete mai mult timp.

Sertar aerisit legume

  1. Sertar vertical glisant pentru uleiuri

Un astfel de sertar glisant vertical este o alternativa foarte buna atunci cand spatiul din bucatarie este limitat. Sticlele de ulei sau aparatele electrocasnice se vor putea depozita drept si vor fi usor accesibile de fiecare data cand veti avea nevoie. Vezi si : Bufetul de bucatarie in doua culori reprezinta una dintre tendintele de anul acesta

Sertar glisant vertical bucatarie

  1. Sertar pentru condimente

Condimentele ocupa de obicei prea mult loc si cateodata dau senzatia unei bucatarii aglomerate.  Avand un astfel de sertar sub mobilierul suspendat din bucatarie va veti putea organiza condimentele si mirodeniile si le veti avea tot timpul la indemana. Vezi: 10 trucuri prin care bucataria ta poate arata mai scumpa

Sertar mirodenii

  1. Sertar glisant pentru ustensilele de bucatarie

Un sertar glisant cu suporturi pentru lingurile de lemn, polonice sau spatule este ideal pentru o bucatarie organizata. Amplasarea lui langa aragaz va va ajuta la prepararea diferitelor feluri de mancare.  Vezi si: Bucatarii albe – idei pentru mobila de bucatarie

Sertar glisant ustensile bucatarie

  1. Folositi interiorul usilor de la mobilierul de bucatarie

Fixati o placa magnetica sau din pluta pe interiorul usilor de la mobilierul de bucatarie. Apoi prindeti diferite retete sau liste de cumparaturi, ustensile mici de gatit sau pahare de masurare.

Organizator usi dulap bucatarie

  1. Suporturi pentru capace

Fixati un buzunar din plastic pe interiorul usilor dulapului din bucatarie pentru a depozita capacele caserolelor sau  a cutiilor din plastic.

Suport plastic usa dulap bucatarie

  1. Folositi bare retractabile pe post de organizatoare

Barele retractabile pot fi plasate in interiorul sertarelor pentru a organiza mai bine vesela, sau pentru a depozita hartia de copt sau folia de aluminiu.

Bare organizare sertar bucatarie

Aceste idei functionale si practice pot fi folosite in orice bucatarie dar vor face o mare diferenta in cele in care spatiul este limitat. Care dintre ideile prezentate este preferata dumneavoastra?