20 de decoratiuni cu varza decorativa care pot infrumuseta orice gradina


Orice gradina arata foarte bine din martie-aprilie pana in august, cand este foarte multa verdeata si florile si copacii infloresc. In lunile de toamna, toate gradinile raman insa fara plantele decorative devind astfel triste si pustii. Sa stiti insa ca este posibil sa aveti gradinile pline si colorate chiar si in lunile tarzii de toamna. Acest lucru se poate face aca plantati niste plante care infloresc tarziu si rezista la frig si care vor aduce un decor superb in gradinile dumneavoastra chiar in zilele reci de iarna. Una dintre aceste plante ornamentale este varza, iar astazi va vom arata cum va puteti decora gradinile cu ajutorul ei.


Straturi de flori si varza ornamentalaVarza decorativa nu este comestibila insa are frunze de culori vibrante astfel ca le veti putea planta in ronduri de flori, in gradinile din fata casei sau chiar in vase de flori. Acest soi de varza este hibrid si are frunze cu nuante de roz sau galben care le fac sa arate mai degraba a flori. Pentru a va decora gradina puteti combina varza ornamentala de diferite culori sau le puteti planta impreuna cu alte plante care rezista bine la vremea rece. Plantati varza ornamentala in straturile suprainaltate sau in gradinile terasate ale caror flori se usuca in anotimpurile reci.

Recomandare: Borduri din pietre si pietris – 10 idei extraordinare pentru gradina ta

Varza ornamentala arata foarte bine si in vase de gradina. Folositi vase de dimensiuni mari, plantati varza ornamentala de diferite culori si puneti-le pe terase, langa scari sau langa poarta de intrare. Aceste vase vor atrage toate privirile si vor infrumuseta gradina sau terasa.

Recomandare: 15 idei pentru amenajarea unei gradini moderne extraordinare

Un alt mod in care va puteti decora casa, este sa plantati varza ornamentala in glastre. Combinati-le cu dovleci sau panselute de iarna pentru a adauga putina culoare arhitecturii exterioare. Aveti grija totusi sa fixati bine glastrele, deoarece cand plantele cresc pot fi destul de grele.  Speram ca v-au placut aceste decoratiuni de toamna care folosesc varza ornamentala si va invitam sa va decorati astfel curtile si gradinile odata cu venirea toamnei.