Mobila veche – metode simple de reconditionare si restaurare


Piesele vechi de mobilier devin o problema atunci cand se deterioreaza sau nu mai sunt la moda. Primul impuls este sa renuntam la ele si sa achizitionam mobila moderna care se potriveste cu arhitectura interioara a camerelor. Acest lucru presupune costuri mari, deoarece piesele noi sunt realizate din materiale scumpe precum MDF combinate cu sticla si metal. In plus, va trebui sa platiti si pentru a duce mobilierul vechi in centre de colectare.


Transformare masina de cusut in masuta de cafea


O alternativa mai ieftina pe care puteti sa o luati in considerare este reconditionarea pieselor de mic mobilier. In continuare va vom prezenta cateva idei de reconditionare a acestuia care speram ca vor fi o buna sursa de inspiratie.

  1. Transformarea unei comode vechi intr-una moderna

Pentru a face aceasta transformare trebuie sa vopsiti comoda veche in culori indraznete. Folositi nuante diferite pentru a crea un contrast si incercati diferite forme decorative pentru sertarele mai mari.

Reconditionare comoda

  1. Transformarea unei masini de cusut intr-o masuta de cafea sau suport de flori

Pentru aceast proiect va trebui sa indepartati placa de lemn care sustine masina de cusut si sa o inlocuiti cu un blat de sticla transparenta. Vopsiti picioarele de fier in auriu sau argintiu si veti avea o masuta de cafea moderna care va fi admirata de toti invitatii.

Transformare masina de cusut in masuta de cafea

  1. Transformarea unui dulap mic intr-o banca cu spatiu de depozitare

Intai va trebui sa vopsiti dulapul vechi intr-o culoare deschisa, iar apoi va trebui sa il tapitati cu un material care se potriveste cu aceasta culoare. Imbracati si doua perne in acelasi material pentru a face banca mai confortabila.

Reconditionare dulap in banca

  1. Reconditionarea scaunelor vechi

Scaunele vechi sau taburetele pot fi reconditionate foare usor. Trebuie doar sa le vopsiti in diferite culori vii si sa aplicati variate desene. Puteti folosi o singura culoare alaturi de modele colorate sau mai multe culori pentru picioare si sezut. Adaugati o perna colorata si scaunul va fi confortabil si va avea un design nou. Vezi si: Iata cum vopseaua poate transforma aspectul unei camere.

Reconditonare scaune de lemn Reconditionare scuan

  1. Reconditionarea unui dulap cu sertare

Pentru acest proiect aveti nevoie de bucati dreptunghiulare de oglinda. Vopsiti dulapul intr-o nuanta de albastru si apoi prindeti oglinzile pe frontul fiecarui sertar. Veti avea un mobilier superb care se va potrivi atat intr-o camera cu arhitectura vintage cat si intr-una moderna.

Reconditionare comoda cu sertare

  1. Transformarea dulapurilor vechi in jucarii pentru copii

La acest proiect trebuie doar sa dati frau liber imaginatiei. Transformati dulapioarele vechi in mici bucatarii cu cuptoare, aragazuri si chiuvete in miniatura. Implicati-i si pe cei mici in acest proiect de reconditionare si ascultati-le parerile.

Reconditionare mobilier in jucarii

  1. Reconditionarea unei mese de toaleta

Pentru reconditionarea mesei de toaleta trebuie sa indepartati oglinda si sa vopsiti masa intr-o culoare calda. Sertarele ar trebui vopsite in alte nunate pentru a crea un contast. Asezati un taburet rotund de aceeasi culoare si veti avea o noua masa de toaleta.

Reconditonare masa de toaleta

  1. Reconditionarea unei biblioteci

Bibliotecile nu mai sunt la moda dar daca le reconditionati, pot deveni piese de mobilier foarte interesante. Vopsiti biblioteca intr-o nuanta de crem si aplicati diferite desene cu flori pentru a-i schimba aspectul. Nu uitati sa schimbati manerele cu unele stralucitoare si biblioteca va arata ca noua.Idei refolosire obiecte vechi – chitare transformate in decoratiuni cu stil

Reconditionare biblioteca

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca v-au inspirat sa incercati si dumneavostra un proiect de reconditionare a mobilierului vechi.

Sursa foto: