Proiect de casa cu mansarda si lucarne


Proiectul pe care vi-l voi prezenta astazi este o casa cu mansarda si 3 dormitoare. Acest proiect poate fi unul potrivit pentru familiile cu 1-2 copii, putandu-se incadra atat intr-un cartier rezidential din oras cat si intr-o zona de case aflata la periferie. Arhitectura exterioara nu are foarte multe elemente decorative, fatada fiind dominata de lucarna mare care acopera si terasa de la intrare. Cromatica foloseste doua culori foarte deschise, glastrele si vasele cu flori colorate reprezentand o binevenita pata de culoare. Casa are o suprafata utila de 158.08 mp si poate fi construita pe un teren cu lungime de 24.30 metri si latime de 23.10 metri.


Casa cu 2 lucarne


La parter in stanga intrarii se afla bucataria care formeaza un spatiu comun cu diningul si livingul. Desi nu exista o camara, pentru depozitarea fructelor si legumelor se poate folosi camera centralei care are intrare direct din garaj. Livingul este destul de larg, astfel ca veti putea avea o canapea mare cu fotolii de unde va veti putea urmari serialele favorite la televizorul mare care este prins pe perete. Singura camera de la parter poate avea rolul unei camere de oaspeti sau doar a unui birou unde veti putea lucra la proiectele personale in timpul liber. Baia care deserveste parterul este foarte mica, astfel ca pentru dus va trebuie sa folositi baia de la etaj.

La mansarda se afla alte doua dormitoare din care cel matrimonial are si un mic balcon aflat deasupra intrarii. Veti putea admira astfel rasaritul sau apusul de soare in zilele cu cer senin. Al doilea dormitor este mai mic dar suficient pentru camera copiilor. Tot la mansarda se afla si un dressing unde va veti putea pastra in ordine tinutele business sau smart casual. In spatele casei exista o mica terasa unde veti putea sa luati micul dejun sau doar sa savurati o cafea sau un ceai in diminetile de weekend.

Informatii generale:

Suprafata locuibila: 158.08 mp
Inatimea casei: 8.42 m
Volumul casei: 610.16 m
Deschidere minima teren in vederea construirii: 24.30 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 23.10 m

Foto si proiect: http://hhomedesign.com proiect 17524