Casa cu mansarda simpla si functionala


Proiectul pe care doresc sa vi-l prezint astazi este o casa cu mansarda si 4 dormitoare care poate fi construita atat intr-o zona urbana mai aglomerata cat si intr-un cartier rezidential de la marginea unui oras. Aceasta casa a fost proiectata pentru a maximiza confortul si functionalitatea tuturor spatiilor dar si pentru a folosi din plin lumina naturala. Desi proiectul pare foarte simplu, acesta are cateva detalii care il scot in evidenta, o terasa la mansarda si o mica pergola in spatele casei. Terasa din spate este decorata cu lemn iar toate ferestrele au jaluzele din acelasi material. Pe acoperisul in doua ape exista cateva panouri solare care va vor ajuta sa reduceti cheltuielile cu facturile la energia electrca.


Casa cu balcon si terasa


La parter exista un singur dormitor in care puteti pune atat un mic birou pentru laptop cat si o canapea extensibila pentru oaspeti. Bucataria are o mica camara unde veti putea pastra diferite alimente si vase pentru gatit. Livingul este spatios si contine un dining amplasat in apropierea usilor mari de sticla securizata. Terasa din spatele casei este acoperita astfel ca veti putea servi micul dejun chiar si in diminetile innorate. In spatele casei exista un spatiu unde veti putea depozita lemnele pentru semineul din living.

La eraj dormitorul matrimonial are un dressing separat astfel ca nu va trebui sa mai aglomerati camera cu dulapuri. Acelasi dormitor are iesire pe balconul aflat pe una din lateralele casei. De aici se poate trece pe terasa, unde va trebui sa puneti balustrade pentru a preveni eventualele accidente. Pe aceasta terasa se poate intra si de pe hol, printr-o usa dubla de sticla protejata de asemenea de jaluzele. Celelalte doua dormitoare sunt mai mici dar destul de incapatoare pentru un pat si chiar un mic birou. Baia de la etaj este mare, oferind confortul de care are nevoie fiecare membru al familiei.

Sursa foto: http://hhomedesign.com/