Proiect de casa superba in stil mediteranean


Casele in stil mediteranean ne duc cu gandul la vacanta, la o viata linistita si fara griji. O astfel de casa are numeroase terase si balcoane si curte larga cu piscina. Astazi va vom prezenta astfel de proiect de casa in stil mediteranean de mari dimensiuni. Arhitectura exterioara foloseste culori calde si multe elemente traditionale din zona Mediteranei precum arce, numeroase terase si balcoane sau acoperisuri joase. Casa are alei si terase largi placate cu piatra care contribuie la aspectul maestuos si impunator. Acest tip de constructie se poate incadra atat intr-un cartier rezidential cu case cat si intr-un peisaj cu multa verdeata.


Casa in stil mediteranean


 

Parterul este destul de fragmentat, avand multe camere, holuri si dependinte.  Livingul se afla in partea centrala a casei si asigura legatura intre zonele unde se afla dormitoarele. Bucataria si diningul formeaza un spatiu deschis si are iesire pe terasa unde se pot servi mesele in zilele cu vreme frumoasa. In partea stanga se afla dormitorul matrimonial care are o baie proprie si o camera care poate fi amenajata in birou sau camera de studiu pentru copii. In partea drapta se afla un alt drmitor cu baie care poate fi amenajat in camera de oaspeti pentru rude sau prieteni. Garajul poate adaposti doua masini dar poate fi folosit si ca spatiu de depozitare. Alte spatii de depozitare pot fi camera centralei si camara care fac legatura intre casa si garaj.

Vezi si:  15 case de vis –  cele mai frumoase proiecte

La mansarda se afla doua alte doua dormitoare si doua bai. Dormitorul mai mare are un balcon din care se poate trece pe terasa de unde veti putea admira apusurile de soare in serile cu cer senin. Tot la mansarda se afla si un uscator unde veti putea spala, usca si calca rufele pentru intreaga familie. In spatele casei se afla o piscina de mari dimensiuni unde va veti putea relaxa in zilele caniculare de vara.

Recomandare: Proiect de casa moderna de 100 mp cu pod locuibil

Foto si proiect: http://www.eplans.com/house-plans/