15 suporturi de flori din trunchiuri de copac pe care le puteti face singuri


Daca v-ati saturat de vasele de flori obisnuite, atunci va trebui sa cautati alte suporturi in care sa va puneti florile si plantele decorative. Ce parere aveti de trunchiuri si radacini de copaci? Acestea au forme si texturi interesante dar si culori calde. Iar cand adaugati niste plante cum sunt cele suculente puteti obtine un decor foarte frumos.


Plante aerofite multicolore in suport de lemn


De aceea, astazi va prezentam cateva idei pentru realizarea unor suporturi de flori din trunchiuri de copaci.  Un avantaj al acestor suporturi este ca vor fi unice, deoarece nu veti gasi doua trunchiuri sau radacini cu aceeasi forma. Aceste trunchiuri pot avea diferite marimi, forme si culori astfel ca puteti decora atat camerele cat si terasa sau gradina dumneavoastra. Dupa ce v-ati hotarat la marime, puneti niste muschi de pamant si prindeti-l cu lipici floral. Apoi incepeti sa adaugati plantele suculente, pe care le puteti de asemenea lipi daca suportul va fi agatat pe un perete. Puneti plantele suculente cat mai apropiate pentru a le ajuta sa-si dezvolte radacinile. Dupa plantare, nu le udati o zi sau doua. Apoi udati-le mai des pentru a le ajuta sa-si dezvolte radacinile.

Recomandare: Cum scap de muschiul din gazon?

Asa cum veti vedea in fotografiile de mai sus, aceste ghivece din trunchiuri de copac sunt foarte versatile, putand decora o terasa sau un foisor cat si un living cu decoratiuni rustice. Unele dintre aceste suporturi pot fi agatate pentru a decora un perete alb sau un colt de incapere. Combinati plantele suculente de diferite culori pentru a completa paleta cromatica a unei camere sau a unei terase acoperite. Pe langa plantele suculente si muschiul de copac puteti folosi si alte elemente decorative precum pietrele albe sau negre sau chiar scoicile pe care le-ati adus de la mare. Luand in considerare ca puteti gasi trunchuri si radacini chiar in curtea dumneavoastra sau in gradina bunicilor, crearea unor astfel de suporturi nu ar trebui sa fie costisitoare.

Recomandare; 15 idei mici dar de efect pentru gradini amenajate de vis

In continuare veti gasi o colectie de imagini deosebite care ar trebui sa va inspire sa va creati si voi un astfel de ghiveci de flori. Care va place mai mult?