12 idei creative pentru crearea unor decoruri folosind butoaie de lemn


In ultima perioada, tot mai multa lume doreste sa foloseasca decoratiuni unice si interesante pentru a-si transforma casele si gradinile in spatii frumoase cu designuri deosebite. De aceea, pentru crearea unor astfel de decoruri va trebui sa fiti cat mai creativi sau sa cautati diferite idei pe siteuri de specialitate. Decoruri unice atat pentru interior cat si pentru casa si gradina pot fi create din butoaie de lemn, astfel ca astazi va vom prezenta o colectie de fotografii din care speram ca va veti inspira.


Suport flori multicolore din butoi din lemn


 Butoaiele de lemn pot fi folosite in principal pentru crearea unor decoruri rustice, dar utilizand finisaje superioare si combinandu-le cu alte materiale precum sticla puteti obtine si decoruri moderne. Pentru crearea unor decoratiuni puteti folosi atat butoaiele de lemn noi dar si vechi pe care le puteti reconditiona sau le puteti folosi asa cum sunt. De asemenea, cu putina creativitate puteti crea decoruri din toate tipurile de butoaie, indiferent de marime. Astfel veti putea sa folositi butoaiele de lemn pentru decoratiuni precum:

Recomandare: 15 suporturi de flori din trunchiuri de copac pe care le puteti face singuri

  1. Suporturi de flori

Puteti crea niste suporturi de flori de gradina foarte frumoase din butoaie de lemn. Un posibil decor este crearea unui trenulet cu locomotiva si vagoane din butoiase de lemn in care sa puneti flori multicolore. Puteti sa vopsiti butoiasele in diferite culori care se potrivesc cu arhitectura casei sau puteti doar sa le lacuiti pentru a le proteja de intemperii. Alte decoruri pot fi create prin taierea unui butoi la jumatate pentru a face un vas mare de flori sau prin taierea unor sectiuni dintr-un butoi si plantarea unor flori sau plante decorative in spatiul astfel creat.

  1. Mobilier si decoratiuni de interior

Din butoaie de lemn puteti face si cateva piese de mobilier care poate decora atat livingul cat si diningul sau baia. O piesa de mobilier interesant este o masa rotunda de sticla creata dintr-un butoi de mari dimensiuni. Un alt decor de interior poate fi crearea unei oglinzi amplasata pe un raft folosind partea superioara si inferioara a unui butoi. Poate cea mai frumoasa decoratiune de interior paote fi crearea unui sistem de iluminare pentru bucatarie sau dining dintr-o sectiune longitudinala a unui butoi. Folositi becuri mari si prindeti butoiul de tavan cu lanturi pentru completarea acestui design rustic.

Recomandare: Dulapuri moderne multi functionale care pot decora orice interior

  1. Mobilier si decoratiuni de gradina

Pentru terasa si gradina butoaiele pot reprezenta o buna materie prima pentru crearea diferitelor piese de mobilier si decoratiuni. Daca aveti o gradina mare, amplasati cateva butoaie mari unul peste celalalt in forma de piramida, adaugati un sitem de alimentare cu apa si creati o inedita cascada care va fi admirata de toata lumea. Pentru terasa puteti crea un foc de tabara dintr-un butoi mare, in jurul caruia va puteti invita prietenii in serile mai racoroase de vara. Pentru familiile care au copii, crearea unui leagan dintr-un butoi de lemn poate fi o adevarata atractie pentru cei mici. De asemenea este posibila crearea unor fotolii si a unei mese pentru terasa din diferitele componente ale butoaielor de lemn. Folositi perne sau saltele mici pentru a creste confortul persoanelor care se vor relaxa in gradina.

Recomandare: Idei pentru crearea unor decoratiuni ieftine dar de mare efect

Speram ca v-au placut aceste idei si va le veti folosi pentru crearea unor piese de mobilier sau decoratiuni care cu siguranta nu vor trece neobservate.