Aranjamente de gradina cu pietre si flori – 12 idei pe care le puteti pune in aplicare usor

Multe persoane iubesc florile si nu isi imagineaza gradinile fara ele. Daca sunteti una dintre aceste persoane atunci trebuie sa cititi acest articol. Decorurile de gradina diin pietris si flori sunt cele mai intalnite de aceea astazi va vom prezenta o colectie de 12 poze din care va veti putea inspira pentru o viitoare amenajare.Decor gradina cu flori colorate


 

 


Faceti intai o schita despre cum ati vrea sa arate gradina voastra. Apoi faceti o lista cu ce materiale aveti nevoie. Cumparati flori de diferite marimi si culori pentru a va completa decorul. Nu uitati de plantele suculente care au un aspect deosebit si nu necesita foarte multa atentie. Pentru a margini rondurile sau straturile de flori folositi un pietris cu un colorit viu care sa iasa in evidenta. Albastru, rosu, alb, galben, negru sau orice culoare credeti ca se va potrivi mai bine cu arhitectura casei. Pietrele de mari dimensiuni pot reprezenta de asemenea elemente de decor importante pentru alei sau terase.  Pentru alei puteti folosi lespezi de piatra sau de lemn pe care sa le combinati cu pietris de diferite culori.

Recomandare: Borduri din pietre si pietris

Daca gradina este mai mica puteti sa faceti niste straturi suprainaltate pentru a folosi mai bine spatiul si a pune in evidenta anumite flori sau plante decorative. Tot in gradinile mici puteti folosi vase cu flori sau arbusti decorativi pentru a crea un decor exotic care cu siguranta va fi apreciat. Aceste vase pot fi din ceramica, lut, tabla sau lemn dar pot fi facute si prin refolosirea unor obiecte vechi. Daca aveti niste butoaie vechi de lemn acestea pot deveni suporturi minunate de flori.

Recomandare: Decoratiuni din piatra pentru gradina

Speram ca v-a placut aceasta colectie de fotografii cu decoruri de gradina si ca va faceti deja planurile pentru a va amenaja spatial exterior, transformand-l intr-un superb spatiu de relaxare in aer liber.

Surse foto