Aranjamente din plante suculente – idei creative pentru a le realiza singuri


Plantele suculente au diverse forme si culori si sunt foarte usor de ingrijit. Aceste plante au abilitatea de a depozita apa in frunze ceea ce inseamna ca nu va trebui sa le udati foarte des. Datorita acestui lucru, ele se adapteaza foarte usor in spatiile inchise, putand decora orice camera. Pot orna chiar si terasele sau gradinile in anotimupurile calde, cu conditia ca va trebui sa le mutati in interior atunci cand vremea se raceste. In continuare va vom prezenta cateva fotografii cu astfel de plante grase  care va vor incanta.


Vas cu diferite plante suculente


Plantele suculente pot fi plantate in vase de diferite dimensiuni sau in suporturi mari de lemn care pot decora un perete. Puteti crea o decoratiune interesanta combinand plantele suculente cu alte tipuri de plante. Adaugati pietre sau bucati de lemn cu texturi si culori diferite pentru a completa aceste decoruri.

Inspiratie: Idei refolosire obiecte vechi – chitare transformate in decoratiuni cu stil

Atunci cand cresteti plantele suculente in interior trebuie sa luati in considerare doua aspecte: asezati vasele cu plante intr-un spatiu luminos si nu udati plantele prea des. Daca nu vreti sa le asezati pe pervaz, atunci cautati soiuri care nu au nevoie de foarte multa lumina. Puteti crea o gradina verticala din plante suculente care va fi o decoratiune superba pentru living sau dining.

Recomandare: Cele mai rezistente flori de camera –  6 specii usor de intretinut

Pentru exterior, plantele suculente se cresc cel mai adesea in vase pentru a putea fi mutate in anotimpurile reci. Puteti folosi vasele clasice de lut sau ceramica sau puteti incerca ceva deosebit sau chiar hand made. Plantele suculente pot fi plantate de exemplu in trunchiuri sau radacini de copaci de diferite marimi, in cutii de tabla sau chiar in suporturi din paleti din lemn. Fiti cat mai ingeniosi si cu siguranta veti avea un decor de gradina care va fi admirat.

Recomandare: Vaze din trunchiuri de copac pe care le puteti face singuri

Speram ca v-au placut aceste decoruri cu plante suculente si ca vor fi o buna sursa de inspiratie pentru decorarea caselor si gradinilor.