Arbusti ornamentali – 15 gradini amenajate de vis


Decorarea spatiilor exterioare este foarte importanta deoarece acestea influenteaza arhitectura generala a caselor. Si pentru ca prima impresie conteaza, trebuie sa va amenajati cu grija gradinile din fata, spatele sau lateralul casei. Amenajarile cele mai apreciate folosesc intotdeauna arbori si arbusti ornamentali care infrumuseteaza orice gradina prin formele si culorile lor. Astazi va vom prezenta o colectie de cateva gradini deosebit de frumoase, de vis, am putea spunem,  care folosesc arbustii ornamentali.


Arbusti ornamentali colorati


In primul rand ar trebui sa stabilim ce inseamna un arbust ornamental. Acesta este o planta lemnoasa cu o marime mica spre medie si care are ramuri incepannd din partea de jos a tulpinei. La fel ca si florile, arbustii sunt adesea folositi in amenajarea gradinilor deoarece le infrumuseteaza si le dau un plus de culoare. Arbustii pot fi plantati in orice gradina dar si in straturi suprainaltate sau suprapuse sau in gradinile terasate. De obicei arbustii marginesc straturile de flori, terasele sau aleile dar pot fi folositi si pentru crearea unor garduri naturale care asigura o mai mare intimitate curtilor si gradinlor. Arbustii pot avea o multitudine de culori si forme, astfel incat veti gasi cu siguranta cativa care sa va placa si care sa se potriveasca cu peisajul din jurul casei.

Recomandare: Amenajare gradina cu gabioane

Arbustii pot avea diferite marimi astfel ca vor putea fi plantati si in vase mari sau mici si amplasati in diferite colturi ale gradinii.  Sunt de asemenea si usor de tuns putand avea atat forme circulare sau oblice cat si forme liniare. Atunci cand alegeti specia de arbusti pentru gradina aveti grija ca aceasta sa fie potrivita climatului. Daca este prea multa caldura, umezeala sau frig s-ar putea ca unele soiuri sa aiba nevoie de o ingrijire speciala. Arbustii cresc foarte repede astfel ca va trebui sa taiati unele crengi si sa-i tundeti cu ajutorul unei masini foarfece sau a unei masini de tuns.

Recomandare: Borduri de gradina din piatre si pietris

Speram ca v-au placut aceste fotografii si ca va veti inspira pentru a va decora gradina cu arbusti ornamentali cu diferite forme si culori.

Sursa foto