Casa cu mansarda pentru doua familii


Sunt multe familii in care parintii si copii doresc sa locuiasca impreuna chiar si dupa acestia din urma se casatoresc. Aceste familii doresc construirea unor duplexuri in care cei mai in varsta sa foloseasca o suprafata mai mica a casei. Proiectul pe care vi-l propunem astazi este un astfel de duplex, in care o familie va avea la dispozitie un singur dormitor in timp ce cealalta va avea cinci dormitoare. Arhitectura exterioara are fatade albe care sunt decorate cu piatra de rau. Intrarile sunt acoperite de un fronton mare care este sustinut de patru coloane in timp ce pe laterale exista doua lucarne care acopera balcoane mari sustinute de asemenea de coloane. Aceasta casa de mari dimensiuni necesita o parcela de teren cu lungime de 18.69 metri si latime de 24.39 metri.


 

Duplex pentru doua familii


Parterul este singurul nivel care este impartit, fiecare familie avand intrare separata. In partea dreapta se afla spatiul mai mic, destinat familiei formate din doua persoane. Din holul principal se intra intr-un living spatios care contine si un dining. Bucataria este partial deschisa atat catre hol cat si spre living iar camera centralei reprezinta singurul spatiu de depozitare. Singurul dormitor are iesire pe terasa din partea dreapta a casei, intreg spatiul fiind deservit de o singura baie. In partea dreapta exista aproximativ aceeasi dispunere a incaperilor: living, dining, bucatarie si dormitor singura diferenta fiind baia care are dimensiuni mult mai mici. In spatele casei se afla o mica terasa unde veti putea servi micul dejun in diminetile cu vreme frumoasa.

La mansarda exista alte patru dormitoare si doua bai. Dormitorul matrimonial are baie prorprie, iesire pe balcon si un dressing destul de incapator. Din celelalte trei dormitoare doua au iesire pe balconul situat pe cealalta laterala a casei, in timp ce al treilea are vederea in spatele casei, beneficiind astfel de mai multa lumina. A doua baie care deserveste cele trei dormitoare este incapatoare, avand o cada de mari dimensiuni cat si o cabina de dus.

Informatii generale:

Suprafata locuibila: 242.23 mp
Inatimea casei: 8.48 m
Volumul casei: 700.3 m
Deschidere minima teren in vederea construirii: 24.39 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 18.69 m

Cote parter casa 1

Hol intrare: 4.6 mp
Hol: 9.6 mp
Bucatarie: 11.7 mp
Living + dining: 21.8 mp
Dormitor: 13.2 mp
Baie: 5.4 mp
Camera centralei: 5.1 mp

Cote parter casa 2

Hol intrare: 3.2 mp
Hol + scari: 15.1 mp
Bucatarie + dining: 15.4 mp
Living: 32.3 mp
Baie: 2 mp
Camera centralei: 4.3 mp

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 13.8 mp
Dormitor: 22.1 mp
Baie: 3.5 mp
Dressing: 3.3 mp
Dormitor: 15.7 mp
Dormitor: 14.2 mp
Dormitor: 15.3 mp
Baie: 10.5 mp

Foto si proiect: http://hhomedesign.com