Casa de tip duplex – proiect modern si fotografii

Proiectul pe care vi-l propunem astazi este un duplex format din doua case identice fiecare cu o suprafata utila de 111.49 mp.  Aceste case cu cate trei dormitoare pot reprezenta proiectul ideal pentru doua familii care au mostenit o parcela de teren mai ingusta si care doresc sa locuiasca impreuna. Casa tip duplex este formata din parter si etaj situat la mansarda si are o arhitectura simpla, fatadele fiind albe, cea din spatele casei este decorata cu lemn.Duplex de lux


Acoperisul este in doua ape, existand cate doua frontoane atat in fata cat si in spatele casei. Acest duplex necesita o parcela de teren cu dimensiuni minime de 23.6 x 21.2 metri. Casele din acest duplex sunt construite in oglinda, avand practic aceasi organizare si suprafete. Parterul este destinat atat prepararii si servirii meselor cat si relaxarii.

Recomandare: Proiect de casa cu 4 dormitoare, living si garaj cu suprafata de 143.3 mp

Livingul generos este deschis spre diningul luminos dar si spre bucatarie. Zona de relaxare este mare si include un semineu de care va veti putea bucura in special in zilele friguroase de iarna. Usa glisanta cu sticla securizata ofera acces pe terasa din spatele casei, care are o podea din lemn, unde veti putea sa serviti masa sau sa va relaxati atunci cand vremea este frumoasa. Parterul este deservit de o baie de serviciu, iar garajul care poate adaposti o masina are intrare si in holul principal. Pentru depozitare, veti putea folosi atat partea din spate a garajului cat si camera centralei care poate fi folosita in special pentru fructe, legume si alimente neperisabile.

Vezi si: Proiect de casa cu 4 dormitoare si garaj dublu cu suprafata de 141.22 mp

La etaj se afla cele trei dormitoare mari, unul avand vederea in fata casei si doua in spatele casei. Dormitoarele au geamuri mari din sticla pentru a beneficia pe intreaga durata a zilei de lumina naturala. Camerele sunt deservite de o baie mare cu cade de colt, iar uscatorul va putea fi folosit atat pentru depozitarea masinii de spalat cat si a altor aparate electrocasnice pentru intretinere si curatenie. Cele doua terase din spatele casei pot fi despartite de un strat inaltat de flori sau plante decorative sau chiar de un gard viu.

Recomandare: Casa cu etaj si 5 dormitoare – proiect detaliat cu poze cu interiorul

Informatii generale:

Suprafata locuibila: 111.49 mp x 2
Inatimea casei: 9.33 m
Deschidere minima teren in vederea construirii: 23.6 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 21.2 m
Panta acoperis: 45 grade

Sursa foto si proiect: