Cele mai rezistente flori de camera – 6 specii usor de intretinut


Pervazul ferestrei beneficiaza de multa lumina si reprezinta locul perfect pentru plantele care iubesc caldura si lumina. In continuare va vom prezenta cateva specii de plante rezistente si nepretentioase, pe care puteti sa le cresteti pe pervazul ferestrelor din apartamentele sau casele dumneavoastra.


Plante decorative pe pervaz


 

  1. Cactusii

Unele specii de cactusi se adapteaza foarte bine pe pervazul ferestrelor care primesc soare pe tot parcursul zilei. Aceste plante au nevoie de un sol nisipos si de foarte putina apa. Una sau mai multe plante de cactus de diferite marimi pot infrumuseta pervazul oricarei camere.

Recomandare: Cum se provoaca inflorirea la cactusi

  1. Plantele suculente

Aceste plante au nevoie de foarte putina apa si de multa lumina. Udarea o data pe saptamana ar trebui sa fie suficienta pentru plantele suculente. Aceste plante sunt foarte frumoase deoarece au forme neobisnuite si un colorit intens. Puteti sa combinati diferite tipuri de plante suculente in acelasi vas sau puteti lasa fiecare planta in vasul ei.

  1. Crotonul

Crotonul are un colorit intens ceea ce o face potrivita pentru a decora o fereastra insorita de living sau dining.  Aceste plante au frunze mari, groase care sunt decorate cu modele de diferite culori. Mentineti solul umed dar nu udati din abundenta aceasta planta. vezi si alte plante verzi decorative prin frunze

  1. Arborele umbrela (Schefflera)

Aceasta planta cu frunze verzi iubeste ferestrele insorite. Schefflera are frunze subtiri care atarna in forma unei umbrele de unde se trage si denumirea populara. Pastrati solul umed dar nu lasati radacinile plantei sa stea in apa.

  1. Muscata englezeasca (Geranium)

Muscata englezeasca nu are legatura cu muscata clasica. Aceasta are frunze de culori inchise de la verde la gri si flori de culori vii precum mov, roz sau purpuriu.

Recomandare: Gradini interioare sub scara

  1. Plante agatatoare

Pentru a nu bloca lumina din camere cu prea multe flori puteti agata cateva vase de flori in lateralul unei ferestre. Veti putea gasi multe modele de suporturi de flori care se vor potrivi cu arhitectura camerei si o for face mai vesela si mai interesanta.

Puteti decora asadar cu putin efort pervazurile camerelor din camerele dumneavostra cu flori care vor fi admirate atat din interior cat si din exterior. Nu uitati sa intoarceti vasele de flori in fiecare saptamana pentru a permite tuturor frunzelor sa fie expuse la lumina.

Sursa foto