Proiect de casa economica fara etaj


Casele economice sunt acelea care au un cost de constructie redus si care consuma putina energie sau folosesc diferite surse regfenerabile precum energia solara. Un astfel de proiect este casa pe care o vom prezenta in continuare. Aceasta casa are o structura simpla, cu acoperis in doua ape si geamuri si usi mari de sticla securizata care permit utilizarea luminii naturale pe tot parcursul zilei, reducand astfel cheltuielile cu iluminatul. In plus, in partea din spate a acoperisului, exista mai multe panouri solare mari care vor produce suficienta energie pentru intretinerea casei din primavara pana in toamna. Pentru aceasta casa aveti nevoie de o parcela de teren cu dimensiuni minime de 21 x 22.7 metri.


 

Casa cu acoperis in doua ape


 

Casa este impartita in doua zone: in partea stanga se afla bucataria si livingul cu dining iar in partea dreapta cele trei dormitoare si baile. Bucataria este inchisa astfel ca mirosurile de la diferitele feluri de mancare nu vor patrunde in living. Langa bucatarie se afla camera centralei care poate fi folosita si ca o camara avand in vedere ca are intrare direct de pe terasa, facilitand astfel transferul cumparaturilor. Diningul se afla intr-o zona luminoasa si are iesire pe terasa unde puteti de asemenea sa serviti masa, Livingul are un semineu electric decorativ care poate crea o atmonsfera romantica in serile cu vreme racoroasa.

Doua dintre dormitoare au vedere catre gradina din spatele casei astfel ca va veti putea odihni fara sa fiti deranjati. In casa exista doua bai, una mica care ar putea fi folosita de catre copii si invitati si a doua mai mare care are atat o cada de mari dimensiuni cat si o cabina de dus de colt. Avand in vedere ca aceasta casa nu are garaj va trebui sa parcati masina pe aleea de intrare sau va puteti construi un foisor de lemn sau un pavilion.

Foto si proiect: http://hhomedesign.com