Proiect de casa mica cu acoperis in doua ape


Alegerea unui proiect de casa cu forma dreptunghiulara sau patrata, cu interioare mai putin compartimentate si un acoperis in doua ape poate sa scada foarte mult costurile de constructie. Un astfel de proiect este si casa moderna cu patru dormitoare ale carei fotografii si schite le veti vedea in continuare. Pentru constructia acestei case veti avea nevoie de o suprafata de teren cu forma patrata si dimensiuni minime de 15.94 x 15.14 metri. Arhitectura exterioara este simpla dar eleganta, peretii albi fiind decorati cu lemn in dreptul ferestrelor din fata si din spatele casei.


Casa mica cu mansarda


Parterul este foarte putin compartimentat, cea mai mare suprafata fiind ocupata de living care are si un dining amenajat in apropierea usilor din sticla securizata. Semineul din living va fi atractia principala a incaperii in special in anotimpurile racorase dar si in preajma sarbatorilor de iarna. Bucataria este deschisa spre dining dar are acces direct si in camera centralei care va putea fi utilizata si pentru pastrarea unor alimente mai putin perisabile. Dormitorul de la parter este mai mic, dar suficient pentru un pat de o singura persoana sau chiar pentru o canapea extensibila pentru musafiri. Baia aflata in apropierea intrarii este destul de mica insa are o cabina de dus de colt. Din living se poate iesi pe terasa cu scari din lateralul casei unde va veti putea savura cafeaua in diminetile frumoase de weekend.

Recomandare: Proiect de casa cu mansarda si acoperis in doua ape

La mansarda se afla celelalte trei dormitoare care sunt deservite de o baie lunga in care veti putea instala doua chiuvete, o cada si o cabina de dus. Dormitoarele din spatele casei vor beneficia de mai multa liniste astfel ca vor putea sa fie utilizate de copii. Casa nu este prevazuta cu un garaj ceea ce inseamna ca va trebui sa parcati masina pe aleea principala de acces sau chiar pe drumul de la marginea proprietatii.

Informatii generale:

Suprafata totala: 94.80 mp
Inatimea casei: 7.14 m
Cubaj net: 296 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 15.94 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 15.14 m
Panta acoperis: 40 grade

Recomandare: Proiect de casa cu suprafata de 160 mp si acoperis in doua ape

Cote parter

Hol intrare: 3.1 mp
Baie: 2.9 mp
Hol: 4.1 mp
Dormitor: 9.5 mp
Living + dining + bucataire: 26.7 mp
Camera centralei: 2.6 mp

Recomandare: Modele de case cu acoperis in doua ape

Cote etaj mansarda

Hol + scari: 4.7 mp
Dormitor: 6.4 mp
Dormitor: 7.7 mp
Dormitor: 7.7 mp
Baie: 3.7 mp

Sursa foto