Proiect de casa cu mansarda si acoperis in doua ape


Daca va ganditi sa va mutati la casa dar nu aveti un buget foarte generos cea mai buna solutie este o constructie cu mansarda. O astfel de casa are o suprafata utila mare si poate sa fie construita chiar si pe o parcela de teren cu dimensiuni mai reduse. Va vom prezenta in continuare o astfel de casa cu 2 dormitoare care este potrivita pentru familiile care au cel mult un copil. Casa are o forma patrata si o amenajare exterioara moderna cu un balcon de mari dimensiuni deasupra intrarii. Acoperisul in doua ape are o tigla rosiatica care creeaza un contrast interesant cu peretii varuiti intr-o nuanta deschisa de galben.


 

Casa cu 2 dormitoare la mansarda


Parterul este ocupat in cea mai mare parte de living unde veti putea amenaja si un mic dining. Zona relaxare poate sa fie amenajate in preajma semineului in timp ce televizorul poate fi punctul focal pentru zona de entertainment. Din living se poate iesi pe terasa din fata casei printr-o usa mare care ofera un nivel optim de lumina naturala. Bucataria este partial deschisa spre living iar pentru depozitarea alimentelor mai putin perisabile veti putea folosi camera centralei care are intrare din garaj. Singura baie din casa se afla la parter si are dimensiuni destul de mici, dispunand doar de o cabina de dus de colt.

Vezi si: Proiect de casa cu suprafata de 160 mp si acoperis in doua ape

Compartimentarea mansardei este foarte interesanta holul avand dimensiuni foarte mari incat poate avea rolul unui salon sau al unei camere de joaca pentru copii. Domitorul matrimonial are iesire pe balconul din fata casei iar al doilea dormitor are o forma dreptunghiualara insa va potea fi recompartimentat pentru amenajarea unui dressing spatios pentru adulti. Garajul semideschis poate sa adaposteasca o singura masina, insa pe timpul verii va putea avea si rolul unei terase racoroase.

Recomandare: Proiect de casa cu 4 dormitoare si garaj dublu cu suprafata de 141.22 mp

Informatii generale:

Suprafata totala: 97.60 mp
Inatimea casei: 8.50 m
Cubaj net: 480 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 17.40 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 16.40 m
Panta acoperis: 40 grade

Citeste si: Casa cu mansarda trei dormitoare si garaj cu terasa cu suprafata de 104.52 mp

Cote parter

Hol intrare: 3.3 mp
Scari: 1.7 mp
Living: 16.8 mp
Bucatarie: 5.4 mp
Baie: 3.9 mp
Camera centralei: 4.9 mp
Garaj: 15 mp

Vezi si: Proiect de casa cu 2 camere, living, baie si bucatarie – totul in doar 74 mp

Cote etaj mansarda

Scari: 1.7 mp
Hol: 9.6 mp
Dormitor: 8.6 mp
Dormitor: 13.6 mp

Sursa foto