Proiect de casa cu mansarda in stil clasic


Daca va plac constructiile clasice cu ferestre mari si coloane atunci acest proiect este pentru dumneavoastra. Este vorba despre o casa cu mansarda si 5 dormitoare care necesita o parcela de teren cu dimensiuni minime de 22.5 x 19.20 metri. Aspectul clasic al constructiei este dat de frontoanele mari in forma de triughi din fata si din spatele casei care se sprijina pe coloane dar si de acoperisul in doua ape sau de  ferestrele alungite de la camere. Designul elegant este completat de intrarea placata cu piatra dar si de contrastul dintre pereti si acoperis care scot in evidenta cladirea chiar si intr-un peisaj cu multa verdeata.


Casa cu design clasic


 

Parterul are o organizare foarte buna desi exista nu mai putin de 10 camere si dependinte. Din holul de la intrare se poate intra atat in camera centralei unde puteti instala si masina de spalat dar si in holul principal care ofera acces in celelalte spatii. Bucataria spatioasa este deschisa spre dining dar are si o camara proprie unde puteti depozita fructele si legumele mai putin perisabile.

Citeste si: Proiect casa traditionala mica doar parter

Livingul are aproape 40 de metri patrati astfel ca aveti spatiu suficient atat pentru un dining mare cat si pentru o zona de relaxare cu canapele si fotolii. Din living se poate iesi pe terasa din spatele casei unde puteti sa faceti un gratar in zilele de sarbatoare. In partea dreapta se afla cele trei dormitoare de la parter, din care cel matrimonial are parte de mai multa liniste avand vederea in spate. Celelalte doua dormitoare au dimensiuni aproximativ egale putand sa fie amenajate si in birou, biblioteca sau camera de studiu pentru copii. Parterul este deservit de doua bai, una mai mare cu cada langa dormitoare si un grup sanitar mic in apropierea intrarii.

Vezi si: Proiect casa mica fara etaj cu arhitectura clasica

La mansarda se afla alte doua dormitoare mari care din pacate au parte de putina lumina naturala, ferestrele de mansarda fiind destul de mici. A treia baie din casa se afla intre cele doua dormitoare, dimensiunile mari permitand instalarea atat a unei cazi cat si a unei cabine de dus.

Informatii generale:

Suprafata totala: 179 mp
Inatimea casei: 7.50 m
Cubaj net: 680 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19.20 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 22.50 m
Panta acoperis: 35 grade

Vezi si: Proiect de casa doar cu 5 dormitoare si arhitectura clasica

Cote parter

Hol intrare: 5.5 mp
Camera centralei: 4.2 mp
Baie: 1.7 mp
Bucatarie: 10.2 mp
Camara: 1.8 mp
Living + dining: 39.8 mp
Scari: 1.8 mp
Hol: 8.5 mp
Dormitor: 16.8 mp
Baie: 4.6 mp
Dormitor: 9.7 mp
Dormitor: 9.5 mp

Recomandare: Proiect de casa parter tip bungalow

Cote etaj mansarda

Scari: 1.8 mp
Hol: 5.3 mp
Dormitor: 10.6 mp
Dormitor: 11.4 mp
Baie: 6.0 mp

Sursa foto