Proiect casa cu mansarda si balcon deasupra intrarii


Proiectul pe care urmeaza sa vi-l prezentam in continuare este o casa cu garaj si cinci dormitoare care este potrivita pentru familiile mai numeroase cu doi sau trei copii. Pentru a construi aceasta casa veti avea nevoie de o suprafata de teren cu dimensiuni minime de 21.1 x 19.80 metri. Designul exterior foloseste o culoare pala de crem care se combina foarte bine cu caramiziul acoperisului si cu obloanele din lemn de la usi si ferestre. Deasupra intrarii se afla un balcon spatios de unde veti putea sa admirati imprejurimile in diminetile calduroase de vara.


 

Casa cu mansarda


 

Parterul este foarte bine compartimentat fiind impartit in doua zone functionale. In partea din stanga a holului principal se poate intra in singurul dormitor de la parter care poate fi transformat in birou sau in camera de studiu pentru copii. Langa dormitor se afla o baie mica care deserveste parterul, si camera centralei care va putea sa fie folosita si ca un uscator. In partea dreapra se afla bucataria cu forma patrata si care este deschisa spre dining unde veti putea pune o masa mare pentru 6-8 persoane. Livingul spatios beneficiaza de multa lumina naturala de la ferestrele mari si de la usa din sticla securizata. Din living se poate iesi pe terasa din laterala casei unde se poate servi masa atunci cand vremea este frumoasa.

Recomandare: Casa de lux cu balcon la mansarda

La etaj se afla alte patru dormitoare, din care cel matrimonial are acces pe balconul din fata casei. Celelalte dormitoare sunt putin mai mici insa sunt destul de spatioase daca sunt utilizate ca dormitoare pentru copii. La mansarda se afla doua bai, una mare cu doua chiuvete si cada si un grup sanitar de mici dimensiuni. Pentru depozitare veti putea sa folositi partial garajul care are are acces direct in casa prin camera centralei.

Vezi si: Proiect de casa eleganta cu mansarda si garaj la subsol

Informatii generale:

Suprafata totala: 191.80 mp
Inatimea casei: 9.20 m
Cubaj net: 895 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 19.80 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 21.10 m
Panta acoperis: 45 grade

Vezi si: Proiect de casa cu mansarda si lucarne

Cote parter

Hol intrare: 4.6 mp
Hol: 9.8 mp
Scari: 2.7 mp
Dormitor: 10.7 mp
Baie: 3.5 mp
Bucatarie: 9.4 mp
Dining: 9.6 mp
Living: 22.7 mp
Camera centralei: 5.2 mp
Garaj: 19 mp

Recomandare: Proiect de casa economica fara etaj

Cote etaj mansarda

Scari: 2.7 mp
Hol: 10.9 mp
Dormitor: 9.2 mp
Baie: 3.5 mp
Dormitor: 11.6 mp
Dormitor: 11.2 mp
Dormitor: 13.3 mp
Baie: 9.2 mp

Sursa foto