Proiect de casa eleganta cu mansarda si garaj la subsol


Proiectele de casa cu deisgn exterior cat mai original sunt in trend in ultima perioada, din ce in ce mai multe persoane dorindu-si o astfel de constructie. De aceea, am hotarat sa va prezentam in cele ce urmeaza un astfel de proiect de casa care este construita pe trei niveluri. Pentru aceasta constructie cu patru dormitoare vei avea nevoie de o parcela de teren cu o lungime minima de 21.4 metri si o latime de 22.2 metri. Fatada principala este dominata de lucarna mare de deasupra intrarii dar si de aspecul de turn cu geamuri mari al diningului. Intrarea in garajul de la subsol se face tot din fata casei iar in fata intrarii este o terasa acoperita unde veti putea sa va beti cafeaua in diminetile cu vreme frumoasa.


 

Casa eleganta cu 4 dormitoare


 

 

 

Parterul are o organizare foarte interesanta holul principal facand trecerea intre dormitor si bucatarie, dining si living. In stanga intrarii se afla singurul dormitor de la parter care poate fi transformat intr-o camera de oaspeti si baia destul de mare care are o cada de colt. In fata baii se afla un dressing unde veti putea sa depozitati paltoanele si hainele mai groase. Bucataria are forma de triunghi si deschidere atat spre hol cat si spre dining care se afla intr-un spatiu circular cu multe ferestre mari. Livingul este foarte spatios astfel ca veti putea folosi o canapea mare de colt si mai multe fotolii pentru amenajarea zonei de relaxare.

Citeste si: Casa de lux cu subsol, mansarda si un design contemporan

La mansarda se afla celelalte trei dormitoare din care unul are acces pe balconul din fata casei. Dormitorul matrimonial are o forma neregulata astfel ca va trebui probabil sa va faceti mobilierul la comanda. Dormitoarele sunt deservite de o baie spatioasa in care puteti sa puneti doua chiuvete, si o cada de mari dimensiuni. La subsol se afla atat garajul care poate adaposti doua masini cat si camera centralei, un grup sanitar mic si mai multe spatii unde puteti amenaja o crama, o camara pentru legume si chiar o sala de fitness.

Vezi si: Case cu etaj si arhitectura deosebita

Informatii generale:

Suprafata totala: 276.60 mp
Inatimea casei: 9.70 m
Cubaj net: 1161 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 22.2 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 21.4 m
Panta acoperis: 40, 35 si 55 grade

Recomandare: Casa pe un nivel cu trei dormitoare si garaj dublu

Cote subsol

Garaj: 42.2 mp
Camera centralei: 6.7 mp
Scari: 5.6 mp
Spatiu depozitare: 8.5 mp
Spatiu depozitare: 8.8 mp
Hol: 9.6 mp
Spatiu depozitare: 2.2 mp
Grup sanitar: 4.9 mp
Spatiu depozitare: 16.7 mp

Vezi si: Modele de case cu mansarda – fotografii incantatoare pe care trebuie sa le vedeti

Cote parter

Hol intrare: 3.2 mp
Hol: 15 mp
Scari: 3.5 mp
Dormitor: 12.4 mp
Dressing: 4.8 mp
Baie: 5.4 mp
Bucatarie: 8.6 mp
Dining: 9.8 mp
Livingroom: 29.6 mp

Vezi si: Proiect de casa cu 3 balcoane la mansarda

Cote etaj mansarda

Scari: 3.4 mp
Hol: 6.4 mp
Dormitor: 9 mp
Dormitor: 14.1 mp
Dressing: 5.9 mp
Dormitor: 14 mp
Balcon: 14.8 mp
Baie: 6.3 mp

sursa foto