Proiect de casa cu parter fara garaj


Proiectele de casa doar cu parter sunt foarte populare deoarece au costuri mai reduse si sunt mai usor de constuit. O astfel de casa cu trei dormitoare la parter este si proiectul pe care vrem sa vi-l prezentam in cele ce urmeaza. Casa are o arhitectura exterioara simpla, peretii avand o nuanta calda de crem si acoperisul una rosiatica, asemanatoare cu cea a braului din caramizi decorative. In fata intrarii exista o mica terasa acoperia, in timp ce in spate se afla una mai spatioasa care va putea fi folosita pe timpul anotimpurilor calduroase.


 

Casa simpla cu parter


 

Organizarea spatiilor interioare este foarte bine facuta, in dreapa intrarii fiind zona de odihna reprezentata de dormitoare iar in partea stanga zona de relaxare si cea de preparare si servire a mesei. Bucataria cu doua blaturi de lucru este deschisa spre dining astfel ca veti avea nevoie de o hota puternica care sa elimine mirosurile si aburul inainte sa patrunda in living. Livingul cu dining este foarte spatios, astfel ca veti avea unde sa puneti atat doua canapele mari cat si o masa rotunda sau drepunghiulara pentru 6-8 persoane. Din living dar si din dormitorul matrimonial veti putea iesi direct pe terasa din spatele casei unde veti putea sa va relaxati citind o carte pe sezlong sau veti putea face un gratar alaturi de prieteni.

Vezi si: Proiect de casa doar cu parter si trei dormitoare fara garaj cu suprafata de 88 mp

Din cele trei dormitoare doua au dimensiuni asemanatoare, cel mai mic putand fi amenajat in birou sau camera de oaspeti pentru musafirii care raman peste noapte. Dormitoarele sunt deservite de o baie mare cu cabina de dus si cada, invitatii putand folosi a doua baie din apropierea intrarii unde este instalata si centrala termica. Avand in vedere ca acest proiect nu prevede incaperi pentru depozitare va trebui sa folositi podul unde veti putea amenaja si un mic uscator. Daca aveti masina o veti putea parca pe aleea principala sau pe calea de acces de la limita proprietatii.

Citeste si: Proiect de casa eleganta doar cu parter si garaj

Informatii generale:

Suprafata totala: 126 mp
Inatimea casei: 6 m
Cubaj net: 687 metri cubi
Deschidere minima a terenului pe care se poate construi: 22.9 m
Lungime minima a terenului pe care se poate construi: 22.7 m
Panta acoperis: 45 grade

Citeste si: Casa parter cu 4 dormitoare si suprafata utila de 98.76 mp

Cote parter

Hol intrare: 2.9 mp
Hol: 7.4 mp
Baie: 5.1 mp
Bucatarie: 8.7 mp
Living + dining: 35.8 mp
Hol: 8.6 mp
Dormitor: 17.2 mp
Dormitor: 13.5 mp
Baie: 9.7 mp
Dormitor: 17.1 mp

Sursa foto